NUFFNANG

Tuesday, July 3, 2012

Sekolah ku...

Baru buka FB, jenguk group sekolah menengah daku..
Perghhh sekolah ku dah ada laman web lah...
(padahal sekolah lain dah ada pun)
Takpe tumpang bangga gak nih. Yolah kira2 ku sekolah dr 95-2000. Sekarang dah 2012.. Hah tak ke lama bebenor tuh. Kalau balik umah Mak kat KL lalu depan sekolah jeeee...
Memang sekolah pun dah lain sgt berubahnya.. Cikgu yg masih kenal pun tak ramai dah..
Zaman sekolah menengah la yg paling daku rindu sesangat! Rindu! Zaman U takleh lawan zaman sekolah menengah...

Kat mana sekolah ku? Ala skrg dh jd bandar besar dah. Ada Carrefour, WangsaWalk, memacamlah..

Nak usya2 sekolah ku meh la gi sini. Kalau sudi singgah ye..


Zaman daku masuk dulu nama sekolah ialah SMK Zon R5/R6..
Apa tu? sebab dekat dgn seksyen 5 & 6 la gamaknya..

Haiii rindu! Kat kawan2 pun rindu jugak...


7 comments:

fieda said...

kita pun rindunya kat sekolah kita...huhu..

tahniah ye shima..rezeki anak2 la mkn kek ni

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2012/07/pemenang-mini-giveaway-4.html

nur anis said...

tetiba saya pun rindu sekolah saya dulu..:)

tahniah kak memang kek lapis..:)

IntaNBerliaN said...

ni yg tiba2 sy pun nak teringat gakkat sek saya ni.. hihii

zaman sek mmg best kan :-)

Asep Haryono said...

I found your blog from your friend (http://ihaveasweetsmile.blogspot.com) and congratulations for your winning the giveaway. Excellent. Greetings from Indonesia

ShimaSalleh said...

Terjah blog kul 10pg baru nak On sebab uruskan anak2 dulu. Tgok ada komen kata tahniah. Memula mcm blurr la kejap kan..

Tak percaya gi terjah blog IntanBerlian.. Wah! aku bermimpikah!

Terima Kasih semua.
Terima kasih IntanBerlian & Alisha.
Rezeki Anak, Jadi kek berday abg aQiL la lps nih

^__^

Yaya Azura aka Naz Azra said...

pelik pulak nama sekolah yang dulu..tapi dah tukar nama canggih..hikhik..ok la tu..

wan nurul hezrina said...

akulak malas nak tgk sekolah aku ada ker idak web.ada dah kot.hikhik

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.