NUFFNANG

Monday, July 2, 2012

Abg aQiL 3tahun~

Tatap wajah seorang abang long nih.. Boleh tak protect adik2 dia?
Abg aQiL ni jenis lembut sikit, tp kalau tang menjerit ahdoiii berdesing telingo.
3tahun dah kamo? 3tahun jugaklah mak dah besarkan kamo..
Semoga menjadi anak yang bijak dunia akhirat ye nak.


Alhamdulillah.
Hari ini 12 syaaban 1433... Tarikh omputih plak lambat lagi, bulan Ogos dan masih dlm ramadhan lagi..
Selamat hari jadi ke3 jugak buat Iman pada 10syaaban :))

Jom layan sudoku.. Sape suka sila selesaikan hi.hi.hi.
Omak suka suka suka! ^__^

7 comments:

IntaNBerliaN said...

dah 3 tahun yer.. dah besar :-)

sy xreti soduku ni :-)

mama aryan said...

InsyaAllah..didoakan semoga aqil menjadi anak yg bijak,berjaya didunia & akhirat

Marya Yusof said...

Happy Birthday Aqil! Barakallahufik... Sebaya rupanya anak kite ye Shima! Syukur, Alhamdullillah... ;))

ShimaSalleh said...

IntanBerlian: Besor dah hihi..

Mama aryan: Insyaallah amin! Terima kasih

Kak Mar: Ye la anak kita sebaya... kita pantang sama2 dlm bulan Ogos 2009 dolu hukhuk :)

fieda said...

dah besor dh anak bujang dia..biasa kan shima yg sulong mmg lembut sikit...nanti shima tgk la yg no 2 mcmna..dia lagi tegas tau pada abg dia..hihi

dh nk pose dah kan..tak sabor plk rasanya..

tak reti la main soduku tu..

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah..semoga sihat sokmo..handsomw bila dah besar budaknie...ingtlagi arini aku beranak esok esok ko plak.due samo..hikhik..nnt anak num3 kita berjemaah lagi noo..ko amik perancang dok??

ShimaSalleh said...

Fieda: dari baby lagi yg no2 ni dah nampak tegas.. air muka dia je dah tahu. Mulut mcm mak dia gak bising hahaha :D

WanNurul: Alhamdulillah!
Berjemaah no3 ekkk.. no3, 3tahun kan hahahaha. insyaallah tp aku tak nak pantang bln puasa lagi no... Aku merancang sendiri yo ;p

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.