NUFFNANG

Wednesday, July 25, 2012

"Apa byk beno post ngko?"

Salam Ramadhan...

Haaa... byk ek post ttg kuiz terkumpul. Minta maaf la kalau mengganggu pemandangan mata kamu.. Daku tgh bermarathon.. Alang2 dah join kuiz ni tetiba alamak! soalan ada 30! Hah! terjegil gak bijik mata nih hihihi. Alang2 dah join kena la terus ke soalan 30... Nanti tetiba ada pulak yg ter'UNFOLLOW' daku pulak.. Ada ke? Hermmmm.. Ini bukan blog contest & GA tau. Saja suka2 sebab dah lama lemau nak main CGL nih.... Tak suka tak apa, ku tak kisah punya... Bukan selalu buat cenggini.. sampai 30 ngko! hahahaha... Pinau dah bijik mata mencari jawapan... Kak Intan tulon! hahahaha... Apa pun picit mouse aje ada la jwpn tuh. Tinggal rajin dgn idok je la...

Okey, minta maaf sekali lagi ye..
Jgn risaulah... Hari Ahad ni abislah marathon kuiz terkumpul daku join nih!
:D peace!

Dah-dah.. Jom tgok tips mudah nak khatam Quran dlm masa sebulan.
Lebih2 lagi Ramadhan nih...

 Klik sikit untuk lebih jelas


10 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

Askum Alun cayang geegeeee.. amacam best bermarahon? hehee tarikh tutup ahad.. tetapi soalan kuiz terkumpul sehingga ke 30 masih di teruskan sehingga tarikh yang sesuai di tutup hehehe... wah terima kasih kerana berkongsi info ya.. cayang dia muahzz hadiah alun yang dulu tu akak hantar sekaligus ekkk sabar tau..:)

IntaNBerliaN said...

a'aa tu lah... nak tanya gak tadi tp xtertanya.. hihii

are_lin@yu said...

yeke dear..yg mana erk ayu tak persan pn tgk??no brpa dear..hehe

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-ayustill-ada.html

eB said...

alamak camner tuh? xleh view pn. hu3

are_lin@yu said...

oo mybe ayu terlist 2x kot..hihi..tq dear ;-)

Nini D.. said...

kemain rajin dia ber kuiz marathon

Masha Meisters said...

haha...ada ke sampai yang nanye cmtu...ala,blog ni bukan dye yang punya tapi aku yang punya...hahahaha

P/s : xnak ler kijo sekueknyer sbb xdapat raye :(

syawalsimpsons said...

caiyok2..mana tau tersenarai kan

eB said...

slm,
tq yer doakan eB...
insyaallah x der aral, bulan dpn eB citer...
ps: eB x publishkan komen td... ;p

wan nurul hezrina said...

wehh ada gak org panggil ko alun.lama dah aku tak dengar namatuh..akupun naek juling tgk yg ko join.rajinnn sungguh

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.