NUFFNANG

Thursday, July 19, 2012

Pavlova!...Perabis!...

Aje dok sibuk main kuiz hak.hak... Lama dah tinggalkan kuiz-muiz, contest & GA nih.. Sebelum Ramadhan apa kata join sekali.. hihi.. Lepas geram ehh.. blog daku ni pun bebaru ni la baru nak aktif semacam kan.. sebelum2 ni dok tak heran aje, ngadap FB aje kehkehkeh... Bukan fofular pon.. Terima kasih pada yang sudi singgah, malah yang sudi baca post2 daku yg terlebey pada anak2 tu, terima kasih sangat2! Sayang kamu tau! Kasi canlah! hihi.. :)))))

Hah! semalam dengan berkobar je daku pi kedai kek amik pavlova yg daku order awal bln.. Kisahnya owner turunkan separuh harga sempena nak masuk Ramadhan.. Daku yg tak pernah mkn benda alah Pavlova ni, jakun serta cemburu kpd kembo daku yg dpt mkn (hadiah dr si Isteri) muahahaha.. Perlu ke jeles! Haruslah! dah kata Kembar! ekekekeke.. :D
p/s: Bang, jgn ko ngidam gi obersea sudah ye! 

 7inch... RM30-normal price


Mkn sesejuk, masuk peti ais lagi nikmat nak mkn.. Laju aje menganga-ngap. Okey, buahnya pun idok la meriah sgt.. dah kata separuh harga. Dpt rasa ni pun dah syukur Alhamdulillah!Jangan tak tau, daku sorang je yg ngadap mende nih. Sorang-sorang okeh! Tukang perabis! En.ayah mmg bukan peminat dessert, kasi abg aQiL dia geleng2 sebab ada 'sayur' atas kek tuh... 'sayur' yg sbnarnya adalah buah! adohaii.. Zass.. satu hari habis! Tak senunuh hahaha... Jiran sebelah pun rembat sebiji sebab dia teman daku pi Tangkak gak semalam. Sayangnya dia tak dpt beli kek lapis.. Takpe tunggu 2mgu sebelum raya, mmg ada jualan borong! hahaha.. ndak order? Gi terjah blog D'Kaseh Cake @ FB D'Kaseh Cake ye, bertempat di Tangkak, Muar Johor. Jamu mata pun moleh. Kang puasa, mata kena puasa gaks!


Mangga? Ya semua tahu buah apakah ini.. Ada cerita setiap kali ngadap nak makan buah mangga ni... Apa pun tunggu next entry la ye.. Jangan boring tau! Ngeeeeeeeeee ^__^

Yg nak join kuiz jom terjah sini atau sini untuk terma & syarat!



 Klik Gambar @ Link ini
Dengan Motto
'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew'

5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Ros xpnah lg mkn pavlova ni,..huhuhu :(

Lizan said...

tak pernah makan pavlova asyik dok tengok orang ngap jer...teringin jugak nak merasa...

Rai said...

terliur liur tengok gambo..macam nak jilat monitor rasanya..manis sangat tak? ada yg komen kata pavlova ni manis sangat..ye lah buat dari telur dan gula semata mata..ada tepung sikit2 kot..teringin nak buat..tapi ngeri membayangkan kemanisannya tu.. kalori memang tolak tepi..haha..

ShimaSalleh said...

Ros & Lizan: Insyaallah ada rezeki nti bleh rasa.. Kena tau la nk cari di mana ye :))

Rai:
Takut juga nk mkn sebb kata manis mcm macaroon, manis leting-leting tuh! Tp yg ni ok. Tak manis sgt. Sedang2 aje :) Kena pulak dgn buah yg masam2 tuh!

Eliss Mie said...

kita weekend hr tu baru merasa mkn pavlova.
selamat berpuasa !

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.