NUFFNANG

Monday, July 2, 2012

Model sambilan

Siapa lagi yg kena jadi model kat rumah ni kalau bujang yg no2 nih hahahaha.. Kalau dulu abg aQil, sekarang giliran adik la pulak ye yop.. Sebabnya abg aQiL dh susah bebenor nak amik gambo muka dia tuh.. Mesti dia buat muka masam ala yogurt hoh!
Kena cakap macam2 perkara baru la dia ada mood nak senyum :D Memang susah. Paling tidak dia terus lari dr ngadap kamera henpon omak dia tuh wakakakaka...
Okey, model beraksi please... Action!

Bila mak sebut 'Cat' dia terus angkat tangan, gerak2, gosok2 jari dia tuh.. Baru sebut okeh. Kalau jumpa depan mata, model akan menjerit sakan. Bukan takut tp teruja tau!
Kalau dekat2, gesel kan kaki dia kat cat tuh, dia GELI! Muka pun terus jadi cuak miahahaha


"Bye byE"
Model akan melambai secara terbalik. Babai pada diri sendiri okeh. Sama dgn abg aQil dolu.
Bila byebye pada ayah, model akan babai dgn betul... eh.eh. memilih ek


Bila model nak take five
"Oww, sudah la mak, bila nak habis ni"
"Adik dah penat"


"Cepat mak"
"Aaaa... Uuuu... Gaagaa.."
"Tak tahannnn"


" Hai.. besok adik letak jawatan lah"
"Namo jadik model lagi"
"Hah! rest! take one hour + kita minum dulu"

Adik jgn busan jadi model mak ye ;))))))))))
Kenangan utk kamoo jugak




Wassalam....

8 comments:

Yaya Azura aka Naz Azra said...

Muka Aqil masam cam yogurt pun itu yg best tu..best menyakat dia kan..hikhik..Afiq berani tul dgn kucing ye..yaya ada geli sikit-sikit..haha..

wan nurul hezrina said...

huhu letak jawatan noo..hikhik..cumil adik=)tgk2 mcm muka adik2 ko..hehe dah sah2 gen samo..banyak muka belah family ko

eT said...

haha..amukan model cilik...

ShimaSalleh said...

Yaya Azura: Muka masam nti amik gambo pun tak lawa hehe..

WanNurul: Ha'ah, hok no2 ni byk ikut belah atok salleh la.. Kan aku 9bln asyikkkk je talipon mak, itu mak, ini mak.. hahaha..

eT: ngamuk penat hihi

IntaNBerliaN said...

ololoooo comel sungguh lah.. :-)

Rai said...

bukan letak jawatan..cuti sementara.. jangan digantung kerjaya sudahh..ehehehe...

Kella said...

tomeynya... =)

salam singgah jalan jalan ..

♥cikmOt♥ said...

hehehe, anak2 sentiasa jadi model sambilan kita kan...

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.