NUFFNANG

Monday, July 9, 2012

Khas untukmu.. teman


Entry khas untuk eB..

Kami kawan baik. Terjumpa sejak masuk daftar uitm, alor gajah Melaka. Alhamdulillah sampai la ni kawan lagi. Calling2, msg2 lagi.. Last jumpa masa dak Wan tgh pantangkan Sofia & daku sendiri tgh sarat mengandung dak afiQ.. Sofia lahir 23/7, afiQ lahir 9/8.. idok ke dekat tu.. Merah lahir 20/7, dak aQiL lahir 4/8 (dimana due date kami adalah sama = 6/8)...
Tak sangka kami sama-sama dpt ank yg sebaya.. Sama2 dpt anak jantina yg sama.. Ngko gegel semua, haku boboi semua muahahaha.. Kelakar aje kann.. Bab nikah tak sama.. Daku naik pelamin dulu, lps tu baru la WanNurul.. Tp ku tak dpt hadir ke majlisnya sbb ku ke kelate nyambut akak ipar baru huhuhu.. Daku kawen 2007, ngko 2008 ekk? (aku lupa la)
Tuh ha.. cik WanNurul dah plan. Anak nombor 3.. PONN nak sama-sama hahaha.. Tp kali ni kita switch.. Ngko lelaki, haku perempuan pulak moleh? muahahahaha.. 3 tawon lagi eks? Yolahhh... Aku iya kan sajo. Mmg plan 3thn gaks.. ;p 

Entry gediks banget nih! Adoiii.. Poyo tak haku eB? WanNurul

XD



7 comments:

eB said...

hik3. eB bc n3 sbelom nih krg cam mesra ciom mlt yg eB tanyer tuh... wahh kira BFF la eh? suker3 :)

NzA said...

rupanya shima n wan nurul kwn ye..nurul juga kwn blog akak tau...anak dia comel2 + tembam...geram tgk...

ShimaSalleh said...

suka suka suka hihihi..
Insyaallah still bff.. hampir 12thn

Rai said...

best kan ada besties cam tu..

wan nurul hezrina said...

hahaha eb baru tanyaer ek?hikhik lawak..masa aku wat entri ari2 dorg tak perasan kot..mmg bukan nampak mesra tapi mmg terlebih mesra..insyaalah ek chemot sampai mati aku nakkawan ngan ko..susah senang aku kolah kawan terbaek...chewah sebak...huhu rim=ndu plak kat ko.apsal ko bleh wat entri mcm nie??/touching nokz!

ShimaSalleh said...

Insyaallah.. mana la tak bergenang air mato aku masa jumpa ko time majlis adik ko tawen dulu... Lama sungguh tak jumpa kan.. haa..

IntaNBerliaN said...

eh.. uitm alor gajah melaka ek... thn brp n ambik kos apa yer?..

kwn baik sy pun study kat situ gak.. sebaya saya.. dgn kata lain sebaya awk n nurul jugaklah.. :-)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.