NUFFNANG

Wednesday, August 8, 2012

Hadiah hariJadi...

Hah siapa nak buat kek ceklat bleh ikut resepi smlm yang daku post. Insyaallah jadi & sedap :))

Cantik tak? Belang2 gitu..
Terima kasih pada MokTeh Deenasz sebab kirim baju ni via poslaju.
Sampai ptg semalam.
Hadiah hari jadi utk abg aQil & adik afiQ
juga untuk bergaya dihari raya hihihiii..

 Test baju.. Port kat dapur aje hahaha..
Suka mereka pakai baju baru

Berdiri pulok!
Masa ni jenuh jugak nak tangkap gambar mereka.

Dan malam tadi juga ayah ajak cari baju2 mereka lagi.
Balik rumah cuma baju abg aqil aje yg dpt beli. Baju adik tak banyak pilihan.
Jalan2 kat uptown muar pun banyakkkkkkkkk baju gegel...
hukhuk, tamo la kasi afiq pakai kemeja, fanass.
Susah nak cari baju boboi nih..
No choice, mok korek2 la lemari cari baju2 lama abg aqil yg masih baru & adik boleh pakai.
Ada la overall selai, jeans selai (3-6mons) adik bleh pakai lagi!!
Lepas ni baru cari lagi.
Utk mok ayoh?
Mok cuma nak cari tudung hijau selai, dan telekung :)))
Ayohnye, Nak cari tshirt yg agak2 sama dengan baju belang hijau dorang tu..

Oh ya!
Kalau rasa2 susah nak buka blog Shima nih sila abaikan.
Shima nak program balik pc nih xtau apa kena nya sejak dua menjak nih.
Dan minta maaf juga pada kengkawan disebabkan masalah ni juga shima tak bleh nak komen, view blog korang huk huk huk.. ada sesetengahnya... Tak pueh hati tak dapat baca tau!
Kalau shima senyappppp aje tu mmg ado masalah la tuh..
Takat ni gambar2, video2 semua dah transfer ke pendrive. Kalau tak jadi cam dulu nanges tak berlagu semua terdelete @ hilang...






12 comments:

syawalsimpsons said...

alorrr bestnyer dapat hadiah yee

wan nurul hezrina said...

ada virus kot pc ko..ko delete semua cache kalau guna google chrome

eB said...

mmg smart kan kalo belang2.
drg nmpk encem :)

Rai said...

comel je baju matching camtu..hehe..

kesian budak lelaki kan..baju diorang tak banyak pilihan.. belang.. kotak..haihh..

Huda said...

comella baju sedondon kaler belang2 tu..anak huda xleh nak sedondon baju sbb lain jantina, sedondon kaler boleh :)

Karukord Jagau's said...

Wah bajuuu sama kaler laaa :)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

baju gegirl senang cari..masuk kedai je dari depan pintu nampak pink jer semua..
betul la rai..belang/kotak..tak de pilihan..

NzA said...

bestkan birthday dkt raya..dpt hadiah baju raya...
yelh shima, susah no nk cari baju anak lelaki nie....yg ada pn xmenarik sgt...sama je....si farouk tu pn blm berbeli....si ayah janji nk cr kt kelate ttp baju2 anak2 pompuan mcm2 fesyen, rambang mata...cuma kena sediakan duit jelh..hrga pn main ratus ringgit sepasang...pokai2.....

are_lin@yu said...

alahai comelnya..dapat baju baru,,hehe

Cho Zila said...

best dapat hadiah... boboi mmg susah sikit nak carikan.. kalau gegirlni memang senang sesangat sampai rambang mata....
ps: thanks singgah blog akak yek...

Eliss Mie said...

selalu terliur tgk baju belang2 tapi x der boy pulak. boy besar kat rumah tu x minat pulak baju belang2.kalau dia nak pakai belang2 menegak, tu susah nak jumpa !semua melintang ajerr!

IntaNBerliaN said...

bestnya baju sama camni... sk tgk budk2 pakai baju sama :-)

*sori lama xjenguk sini... makin perut besar makin letih... :-)
thanks sbb selalu sggah blog sy..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.