NUFFNANG

Friday, August 31, 2012

Syawal 1433/2012 ~ II

*Pekerja kat stor en.Ayah kata lauk2 tu sedap.. Tak cukup katanya.. Jamu 5 org Lelaki*
Moh sambung kisah rayo! rayo! rayo!
Kami memang takde amik gambar raya pertama. Memasing sibuk. Lagipun sapo nak tulon snap kan gambo daku sekeluarga nih? hahaha.. So tunggu balik kampung la baru ambik gamba sekeluarga. Raya ke3 setiap tahun, keluarga belah Emak akan buat hari keluarga. Masuk tahun ni dah 3tahun berturut. Baru lagi. Alhamdulillah ramai juga sedaramara yang datang. Yang tak kenal, dikenalkan ye dak.. Lokasi perhimpunan di Rumah WakBarisah, Parit Selangor, Pontian.
Abahku di tengah2 :) Lelain tu adik beradik Emak.. Semua mata sepet-sepet
Jemput makan.. Menu raya la. Yang sedap mestilah sambal goreng jawa! mabeles!
Daku mkn nasi Impit berketul2 ;p (Lapar la lepas isi tangki perut afiq..)
Kuih-muih pun ada. Air tebu diproses kat situ gak :) Sirap bandung dan macam2 lagi
Saudaramara semakin ramai. Abah rehat sat layan cucu hihi..
Ramai...
Emak kesayangan hamba...
Masih cun kan? hihihi... Emak ambik alih tugas kutip yuran ahli keluarga.
Oh ya! Raya ke 3 ni la baru daku dapat jumpa & salam2 dengan EmakAbah.

Mok pun nok jugok expose hihi
Blom makan lagi time nih. Tgh tgu kot sesiapa leh pegangkan afiq tuh agagaga.. inilah realiti seorg ibu yg ada anak kecik hihihi..Tolong pegang, tolong jagakan.. Nasib adikberadik ramai...
Siap berebut tuh.. :D

Sama tak mulut kami?
cumill kan hihihi ferasaaannnn..
Nampak kurus? Badan di dalam tak siapa tahu akakaka.. ;p
Betul tak Kak Mar? ;p

5 comments:

wan nurul hezrina said...

Makin anggun ko chemot.huhu..

ShimaSalleh said...

Wah! pakai tudung anggun, muka pun jadi anggun lah cecewah! :)))
Terima kasih atas pujian mu.., aduh kembang semangkuk dahhh...

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Betul3... sorok2 lemak (saya ler tu)! hahaha! Masih maintain cun & langsing mcm dulu gak chemot... Bab mulut tu like mother like son!hehee

Mmg nampak muda & sihat lg mak shima.. Ayahnya juga mesti hensem masa muda dulu ni kan... :))

NzA said...

Meriah....seronokkn w.pn penat..rumah abah/mama akak mcm tulh, kami brkenduri 3 hr 3 mlm...mmg ramai sdara mara dtg...1 minggu masih penuh rumah...beraya sakan....

ShimaSalleh said...

Kak Mar,
Nampak sihat tp biasa la bila umur dah bertambah ada ada yg sakit2 anggota badan :)

Kak Nza,
Wah! lagi meriah tu kendurinya :) mesti seronok.. tu yg Muka kak Nza jadi comel aje hihihi

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.