NUFFNANG

Thursday, August 30, 2012

Dah bersiaran.... :)

Salam 1 Malaysia
Besok nak merdeka baru ptg ni hupdate kisah raya..
Sebeno'eh bukan stori raya sgt, tp ni ha nak share gambo August boys in da house tempoh hari gara2 last post tu xleh nak tepek gambo kan kan...
La ni dah boleh suko la mok hihihi
Baru la semangat nak share cerita raya..
Gambo raya mmg haruslah ada kan!
Birthday boy in august
Abg aQiL, adik AfiQ, Pak Usu Zikri
Mari potong kek!
Kek ditaja oleh makLong.
Terima kasih moklong :)
Kapal terbang dah selamat dirosakkan abg aqil, doraemon pulak hilang entah ke mana.
Lepas potong kek tak nampak bayang dia dah..
Mungkinkah dia dah masuk dlm laci dan berjumpa dgn Nobita?
Hermmmmm..... ;p
Yg pegang adik afiq tuh MakLang mereka.
Daku? Nyorok baju hitam hahaha...
Yg kiri sekali tuh Sarah ;p
Aci tak nampak muka
Terlepek.. mungkin bengal kepala nya...
Bermula hari Jumaat malam adik afiq demam panas.
Sabtu, syawal ke 7 baru kebah dan terus selesema & batuk juga..
Pendek cerita daku pun idok la beriya sgt beraya. Makan pun mana yg done aje sebab penat menjaga afiq, tak cukup tido.. selera mkn pun agak kurang sikit..
Psstt... berat badan dh kembali asal 50kg tau hihihi.. Alhamdulillah dapat tubuh badan yg alert. Cukup2 baby setahun berat otomatik ke angka 50 hahaha... Ada ke camtu? hihi
Pak anjang...
Dulu gulap sikit ala2 mat bangla sebab byk keje kat site..
kikikik :)
MakLang..
SPM candidate 2012
Nasib amat baik kalau tuala basah tu lama di atas kepala
Akhirnya.. jatuh ke tanah jua... haih!

Gambo raya?!?


2 comments:

eB said...

alahai, rayer demam plk...
sedihnyer g2...
kami pn pernah experience yg sm taun 2010, sumer xleh bgn sbb dmm... mmg sedih... tc yer...

wan nurul hezrina said...

Berat aku gak bertambah.huhu.makin selerajer?aku mujur tak dmm.tapi pas raya kena angin satu badan

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.