NUFFNANG

Thursday, October 24, 2013

Dah Macam Kindergarten

Salam sejahtera semua ^_^
Entry peram sebulan kikikik

Tepek gambar kerusi dulu. Ada cerita sebelum membeli kerusi ni. Adik Afiq sangat la suka meninjau kerja mok dia. Ke mana mok ada, dia pun sibuk angkat kerusi. Sebab dia akan jadi lebih tinggi walau tidak setinggi mok lagi kehkehkeh.. Tiap kali tu jugak la mok di bebel. Bukan apa, kerusi yang dia angkat tu adalah kerusi kayu dan berat juga la bagi dirinya yang kurang 10kg tu (skrg dah 10kg>) untuk angkat ke mana saja. Kadang-kala tersangkut di karpet buluh mok.. sikit-sikit dia angkat.. Hok gini la kerusi kayu tu-Biru-Handmade.

Jadi, minta Ayah belikan untuk adik afiq, beli juga untuk abg aqil sebab nanti berebut pulak. Ada dua warna je pink & biru. Sangat ringan.Kalau di cantum kedua2 kerusi tu pun afiq masih boleh angkat. Dah senang la lepas ni dia lebih memantau kerja2 mok terutama di dapur! Haihhh! hahahahahahaaa... Mandur sorang ni kan... 

Ayah bagi reward kerusi tuh, Mok pulak bagi Nombor bermagnet.. Main sama-sama dengan abang adik sebab ada 2 set nombor :) Beli kat kedai runcit je selain mereka 'ngendeng' minta mok beli aiskrim..



Peti es mok la jadi papan hitamnya ^_^

Ni pulok sesi merasmi kerusi bau kedai.
Abang duduk, adik.... ???

Tangan yang duduk.. hihiiii
Kuat betul penangan tv ni kan.. Tak berkelip biji mato tu time mok snap ;p

Kenapa tajuk macam kindergarten???
Sebab gambo penuh warna-warni ekekekeke...
Rumah daku pun warna-warni jugak kehkehkeh

^__^

5 comments:

Rai Ourkizuna said...

amboi..tgk cite apa sampai tak berkelip tu.. hehe

NzA said...

he3x....selagi ada ank kecil mmg rumah kita akn jadi mcm kindergarten.....meriah!!!!

Maria Firdz said...

Mmg dh klu dh ada ank.. mmg gaya taska la umah tu.. hehe

adianiez AIDA said...

idea kerusi yg ringan tu amat bernas. and fm nombor tu pun sgt bernas. anak2 aida takde fm nombor tu sebab masa diorang kecik ibu nyer ni tak terfikir nak beli hi hi hi...

IntaNBerliaN said...

warna warni, nampak ceria.. :-)

**btw, lemang or ketupat tu, kita goreng macam goreng kopok lekor.. lemang tu potong bulat2.. kalau ketupat segitiga tu, goreng sebijik2 camtu je :-)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.