NUFFNANG

Monday, October 21, 2013

Naik Pesawat Ayah di Hari Minggu

Hari minggu semalam orang bercuti, tapi en.Ayah kena kerja. Pergi pun lewat dekat tengah hari hihihi. Hari tu pulak, mesin basuh mok cuti hahahaha.. Yelah kesian 'dia' asyik sangat bekerja kan.. Baru je en.Ayah betulkan getah yang koyak tempoh hari. Berehat-rehatlah Daewoo ku sayang yerp :)

Memula bagi hint kat en.Ayah nak ikut naik pesawat, bersantai dengan anak-anak. Ingatkan tak bagi, rupanya dia bagi lampu hijau kikikik.. Siap2 la apa yang patut. Bawa bekal air masak aje dengan biskut anak-anak.

Naik pesawat? Jet ke? Lori Treler je hahahaha sajer bagi sedap tulis pesawat.. verangan nih hihihi.. Sebab istilah pemandu lori dipanggil Pilot, maka lorinya adalah pesawat hahahahaha... Macam2 pe'el abang2 drebar lori nih..

Bukan anak-anak je suka naik lori besar, panjang dan tinggi nih. Mok anak-anak pun teruja sama. Maklomlah dah lama juga daku tak naik lori, lebih-lebih lagi lori 18 Tayar nih! pehhhh banyak betul tayar, kasi satu! ^_^ Last naik lori masa Aqil kecil lagi kira-kira masa dia berumur setahun lebih. Adik Afiq dah hampir 2thn 3bln selama tu la tak naik2 lagi lori.. Semalam lepas gian hahahahaha...

Pandanglah Lihatlah hehehehehe..
Puas hati dapat tengok jalan seluas pemandangan :) Bumbung van pun boleh nampak ihikk ^_^

Pembantu terpenting en.Pilot :)
Sebesar-besar cermin sisi
Nampak tak abg Aqil...?

Baru separuh jalan, adik Afiq dah tidur..
Tidur tanpa menyusu. Abg Aqil pun tak minta susu langsung.
Tengok! punya excited dapat ikut ayah gi kerja, naik lori.
Hari-hari la ikut Ayah camni... Errrkkkk! ^__^

Pilot ku :)
Bekerja keras mencari rezeki
Uniform pilot en.Ayah... T-shirt je hihihiiii



Wajah gembira mereka ^_________^
Adik Afiq baru bangun tido, abg kacau.. Kachowww!

Wajah gembira mok kehkehkeh..
Mok ngan adik tembam dah.. Makan daging kurban ajer huhuhuhuuu



Sempat pulak dia bertindak cerdik
Kerusi yang mok turunkan buat berehat2, dia pulak pi buat main ala-ala gelongsor
hahahahahah bijak! bijak!
Mujur la abg Aqil takde sebab ikut ayah tengok kawasan, kalau tak mau berebut nih.
:)

Lepas siap semua, kami menghala ke Kilang sawit.. Parking sahaja. Isnin baru en.Ayah kerjakan. Ayah drop mok di stor sawit untuk ambil kereta dan follow pesawat dari belakang. Hari Ahad takde orang kerja, so kereta company pun takde. Mok la kena jadi pick-up personnya kan.. Dah biasa dah :)
Selesai semua, jommmm gi makan nasik! di Tangkak. Jalan-jalan cari beg troli/beg airport kata en.Ayah dan pouchbeg en.Ayah... Dua barang je habis RM XXX ohok ohok! terbatuk suda...

Jemaah dah nak habis Haji, kami baru nak beli beg gi Haji heheheheheeee...
^_____________^




3 comments:

syawalsimpsons said...

seronoknya dorang2..

Eliss Mie said...

kalau lalu sebelah lori ms drive mesti cuak2.x pernah naik lori besar gini.

IntaNBerliaN said...

atas lori ada tmpat tido ke shima? nmpk adik tido tu tmpatnya selesa je... sori tnya sbb sy xtau :)

*gambar header tu adik beradik shima ke

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.