NUFFNANG

Wednesday, October 23, 2013

Hobi Tak Sengaja ; Key Chain

Hobi tak sengaja? hihihiiii ada-ada je dak shima ni kan. Kalau Fridge Magnet (FM) memang ramai yang jadi pengumpulnya kan. Keychain ni ada tak yang berminat? Keychain yang shima beli sendiri tak banyak mana.. Yang banyak orang bagi dan lebih banyak hadiah dari Emak sebab nak pindah rumah. Dulu Abah shima pengumpul kotak mancis, keychain, button badge.. Tapi banyak hilang anak2 buat main hihihi. La ni shima pulak yang kumpul. Adik-beradik beli dorang pun tamo simpan, so bagi je kat shima. Baru banyak ni sangkut bawah tangga :)


Ni dalam plastik ada lagi... tak tahu nak susun macam mana. Buntu kejap.
Kot la ada tools untuk letak keycahin ni kan... Pening jugak ni hemmmmm
Opsss Ada lagi satu plastik lupa nak snap, Emak baru kasi raya haji hari tu.... 
Huwaaaa..... camno nak susun nih.... Macam-macam rupa bentuk ada ni. Total? Tak terpikir pulak nak kira hahahahaha...

Minggu ni bercuti satu malam dimana?Suprise! hehehehe Ngader je kan.. Jalan2 bawa EmakAbah sebelum berpindah ke Kluang ^_^

8 comments:

syawalsimpsons said...

sue dolu pon suke kumpul key chain..sekarang beralih arah ke FM pulok

Rai Ourkizuna said...

zaman sekarang dah tak berapa mengumpul keychain..kalau hs punya strap tu ada jugak gaya nak letak kan.. haha..

teringat dedulu, banyak kemain keychain sangkut kat kotak pensil.. berat ngan keychain je.. hahaha..

Ummialyaanas said...

hobi tak sengaja yang menarik.hihi..
teringat ms sekolah dulu kat beg sekolah setiap zip wajib ada keychain..hehe..dah besor ni key chain utk kunci rumah je guna..

*salam kenal*

Kakzakie said...

Kami sekeluarga juga keychain collector. Kakak sangkutkan keychain di piala-piala hadiah anak-anak dlm almari. Sudah bertahun-tahun kami simpan dan tambah dari sehari-kesehari.

Shima Salleh said...

Ha'ah zaman sekolah dulu kalau takde sangkut keychain kat beg memang tak sah.. Siapa yang penuh dialah pemenang kehkehkeh...

Maria Firdz said...

Wah,,, banyaknye...

adianiez AIDA said...

yes. skang aida sendiri tak minat keychain. but bila shima post gini, baru terfikir utk cari balik semua keychain and collect mcm fm... memori juga kan? cuma nak gantung kat mana la...

IntaNBerliaN said...

wah banyaknya.. ingat zaman sekolah dulu, penuh kat bag.. rasa seronok bila jln bunyi keychain berlaga 1 sama lain.. hahhaha

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.