NUFFNANG

Friday, August 31, 2012

Syawal 1433/2012 ~ IV

Amboih! kemain lagi berpart-part ehhh... Alasan? Tak perlu fikir tajuk akakaka ;p
Moh layan gambo raya ajer..
Sarah & Abi... Peace yo!
Daku & Amar.. Lawan spek sape paling hitam akakaka
PhotoGrey vs Transition
Turutan acuan..
dari kiri no4 & no5 tu tertukar tempat plak.. sebab nk selang-seli kan
Lapan beradik.. 4x4
Bersama pasangan & anak2
Masa ni EmakAbah tgh sibuk sikit. Tu yg kami melaram dulu :))
Keluarga besar kami :)
Tengok la tuh, cucu-cucu pakat tak heran dengan kamera
Afiq tgh merengek... Aqil? isi minyak.. Sarah? moody..
Nak pi cuci & frame gambo ni besar2 hihi.. Insyaallah
Apa yang dibualkan tu...
Gambar raya kami :)))
Dok kat tepi pintu je wehhh, sempat lagi kan...
Jelingan manja abg aqil, adik afiq gatai gusi..
Take kali ke2 sebab yg 1st pic memasing termonung jauhhh wooo ;p
*nampak mcm gigi atas adik afiq ala2 jarang aje hihi*
org kata penyayang, mudah2an..
Habehhh doh! :Dv

3 comments:

syawalsimpsons said...

gambo pasangan N anak2 tu pandai susun atur ni...cantik je...dari tepi ke tepi semua yang tinggi2...yang tak berapa tinggi duduk di tengah2..kiikiki.....sue sihat je...tp mata yang sakit ni je terasa macam berat sikit dari mata sebelah..agaknyer tau maata tu tak sihat sangat dari mata sebelah kiri ni kot....

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Akhirnya tamat jgk cite raya kamu ye...hehee.. akak baru nak start...harap bersabar mcm biasa baca entry ku yg pjg lebar... hehee... Harus frame gambar satu family tu... seronokkan keluarga besar mcm ni... time raya nilah dpt berkumpul semuanya... mcm2lah yg dibualkan ye tak? :))

Syokkan pakai 'transition' tak payah tukor2 spek lagi dah...hehehe :))

IntaNBerliaN said...

jelingan abg aqil tu mggoda betoi yer.. :-)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.