NUFFNANG

Monday, September 3, 2012

Syawal 1433/2012 ~ III

Disebabkan tahun ni semua anak2 Emak Abah dpt berkumpul masa hari keluarga maka haruslah bergambar kenangan.. Bukan senang lapan orang beradik nak kumpul sekaligus! Dah kumpul, meriah lah! :)))
Pengantin baru tak baru la hihihi... 1year this Nov :)
Mok buyung due bulan doblas
Abangku @ kembarku sekeluarga..
Baby boy ke girl? seprise!!!
Bila anak2 tamo bergambo... bergaduh nak pujuk dia hohoho..
Sarah & Aqil... Adehhhh..
Bila dah okey... itu pun masam gok
Kaklongku sekeluarga..
Daku sekeluarga.. hihi
Disebabkan adik afiq tengah tido, dan nak ngadapkan muka dia ke kamera, gini la jadinya.
Kesian pulok adik tu nak beralih tangan dari ayoh ke mok kan..
Daku pun kena la dukung abg aqil.. karang dia larik pulok hihihi
Pose cam gaduh ke? huhuhu.. bahu bertemu bahu :)
Lebar mok senyum :D

Baju raya mereka.. TQ to Maklong sebab belanja baju raya mereka hihi..

Terpaksa tangkap gambo mereka sambil baring..


8 comments:

syawalsimpsons said...

semua bergamba ngan family memasing kan....

MamaEma said...

selamat hari raya... memang meriah dapat kumpul ramai-ramai..seronok bila adaadik beradik yg ramai

Huda said...

cantik warna hijau :)

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Punyalah payah nak bergambor ye...hehee... skrg Iman dah pandai posing... :)

Kata 8 adik beradik mana yg lain? Mmg nampak ramping & langsing adik beradik Shima lah :))

eB said...

bestnyer. msg2 ader gambor rayer family. jeles2 :)

ShimaSalleh said...

Sue: Alhamdulillah dpt bergambar tahun ni..

KakEma: Meriah adik beradik ramai :)

Huda: terima kasih :))

Kak Mar: Ada gambo 8beradik... tgu next entry hihihihi

Eb: next year eB dah 5org... agagaga.. bleh wat potoshoot hihihi

IntaNBerliaN said...

wah ramainya.. 8 beradik yer.. best kan... sy tingin suasana camni.. tp sy 3 org je adik beradik... tp mana tahu kot2 sy dpt ank ramai.. leh jd meriah camni gak time tua2 nanti kan.. meriah dgn ank2 n cucu cicit... cewahhh jauh berangan sy ni.. hihii

wan nurul hezrina said...

cumilnyer anak2 ko...bilalh nk juper leh kasih wit raya kt aqil n afiq..huhu

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.