NUFFNANG

Thursday, September 6, 2012

Semuanya tentang rambut....

Wajah terkini anak-anak kesayangan hamba :)))
Abg aQil looks soooo A.B.A.N.G kannn...
Setelah berbulan2 memujuk abg aqil gunting rambut dia la ni baru berjaya. Dia kata tamo potong rambut sebab nanti kena kaki, sakit.. Padahal kan dia GELI tau! Alternatif, waktu mandi masuk dlm besen bayi, bawak mainan lori dia mandi sekali dan... zassss! ayah jadi barber.. Kasi nipissssss rambut dia.
Gambar di bawah, gambar adik & abang yg masih berambut panjang... Mereka buli mok... atau sebaliknya? kehkehkeh...
Cumil la adik.. Dlm gambar nampak gedebab berlengging!
haih! camni kah wajah anak perempuan mok besok-besok? ;p
Peace abg aqil!
Tengok cicak..
Bukti rambut abg aqil yg memang merimaskan mok dia!
Tengok la tuh!
Dengan berpeluh-peluh! huhuhuhu...
Mata kuyu, ngantukss...
Mana rambut abg aqil?
Ayah dah potong lah.. Kaki tak sakit pun!
Tau pun! grhhrr geget karang! takut na nak gunting rambut...

7 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam .Biasa la budak2..bab2 gunting rambut ni payah..kepala xmo diam lak tu..hihi
Tambah hensem bila dah potong rambut :D

are_lin@yu said...

yg pnting 22 comel.hehe

Rai said...

kagum sungguh dengan anak2 yang parents dia boleh bawak pegi gunting kat kedai.. sebab i dont think anak2 saya boleh..kepala tu kalau tak bergerak sesaat macam sakit sakit tubuh badan dia.. nak gerak sokmo kata orang klate..hehehe..

so biasanya kitorang gunting sendiri kat rumah..abang da ok sikit.. adik still susah..tapi takpe la..dia kan girl.. hehe..

ps: kenapa tah dari aritu saya perasan komen shima kat blog saya selalu masuk spam..every now and then kena check..pelik sungguh.. kalau komen shima tak keluar tu maaf ye..saya check dan publish dari masa ke semasa..cuma kadang2 tu terlupa..hehehe

IntaNBerliaN said...

rambut aqil siap blh buat tocang yer.. hihii..

makin comel lps dh ptong rambut :-)

wan nurul hezrina said...

Taklah ko ngidam anak pompuan..huhu..tinggi tocangnya

ShimaSalleh said...

Wan: tinggi wehhhh tu yg aku geram tu nak gunting!

eB said...

leh tegak camtuh rambutnyer.
tabik spring :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.