NUFFNANG

Monday, September 17, 2012

Lori abang.. Adik demam

Selalu kita tengok permainan kanak-kanak ialah kereta 'kontrol' kan.. Tak kisah la jenis kecik atau besar. La ni Ayah bawa balik lori 'tank' control pulak untuk abg Aqil! Pehhhh harga? jangan tanya eh korang musti tak cayo! omak pon terkojut tau! huhuhu...
Siap ado lampu lip-lap-lip-lap.. 'Gohead' 'gostan' je la yg dia reti. Satu lagi punat belok kiri kanan dia tak pandai lagi... Kadang2 mok tolong mainkan gak berpusing2 macam gasing da... hehehe ;p Agak susah nak main di ruang yg kecik, sebab adik tecik tu asyik dok pegang aje hewhewhew..
Errrr... menan adik ayah tak beli kah? Non-ado.. adik tak minat lagi. Minat yg khusus la.. Adik minat ngan mok je huhuhu...

Owner lori.. kehkehkeh.. Obses betul abg Aqil dengan segala lori! Kereta kureng. Stok menan dia mmg semuanya adalah lori-lori belako! MakPak sedara dia pun kalau nak bagi mainan, beli lori je.. senang!
"Ma! abang nak main lori tank hijau"
"Mainlah" kata mok ;p
Warna terbaru yang abg Aqil belajar... Pink & coklat ;p (motip?) hihihi...

Adik? masuk malam ni dah 2hari demam. Jangkit dari abg Aqil. Batuk & selesema.. Menenen je memang tak kasi mok bangun dak nih... Aiyooo mak lapar dik tahap gaban huhuhuuuu...
Adik tak pandai sangat nak muntah la.... Jenis kencing & biyak dengan byk kalau demam. Abg Aqil stok muntah selambak kalau demam dan cepat gak baiknya... Masuk ni 2nd time la adik Afiq kedemaman...

Walau demam, tetap joget dengar lagu timmy time ;)

"saya demam.. mata pun dah kuyu ni"
Suaranya pun dah mula serakkkk....

6 comments:

wan nurul hezrina said...

alahai ciannyer dier.mcm sofialah perangai die..tak kisah punyer=)aku still maintain sakit gg.

♥ ROS ♥ said...

Semoga adik cpt sembuh... Abg pun msti sonok dpt lori tuh, dh lama2 mesti expert tekan remote..kekekek

Rai Ourkizuna said...

erkk..berapa lah agaknya harga lori tu kan..ngeri pulak nak membayangkan..haha..berapa pun harganya yang penting aqil happy kan.. kena jaga elok2 tu..

semoga adik cepat sembuh..biyak banyak takpe..sihat..hehe..

IntaNBerliaN said...

cantiknya lori tu..ada lampu lg :-)

sian adik yer.. demam.. moga cpt2 sembuh

Yaya Azura aka Naz Azra said...

sian Afiq..berair mata sebab demam..
cepat sembuh ye...aminn

haih abang..suka benor dapat lori tu ye..nanti mak nya kena beli gobok besau na display lori abang..hihi

NzA said...

alolo...siannya..moga cpt sembuh.

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.