NUFFNANG

Monday, January 17, 2011

Dia Datang Suda...

Hukhukhuk (kebatukkan)... Ha kelmarin kemain buat air milo mocha bagai hari ni rasakan terus nk kena selesema. Kepala yg dh mmg fenin 24jm ditmbah berat nk selesema, bengal ajer kan..Ku kalo dh nk kene seme ni lmbt nk baik sbb jarang sgt seseme. Sethn ada la 2kali kot.. Sbb takleh nk mkn ubat seseme maka ubat2 prgnt yg 4jenis tuh aku mkn mulai hr ni hahaha. Sblm ni tak mkn sbb masih muntah2 jd syg lak ubat tu dibuang gitu je kan..(cuma mkn acidfolic). Setiap sakit yg dtg ada sebabnyer..

"


"


"


En somi lak dua hr oi ikut kwnnyer ke kedah. Terus semput balik ruma. Sebabnyer dok dlm pajero tu 24jam berekon.. Bdn member2 sumer besar2. Jd dia takleh nk wat apa. Kitorng klu drive pon kerap buka tingkap dr ekon. Kecuali bila hujan la.. Aku ngndung dis time pun selalu sejuk, tiap2 hr tido pki stokin, pki bj sejuk Brrr... Masa aqil dulu panas ya amat hihi.. Biasaler ngndung, 8ank, 8 la ragamnyer.. Yg aku pelik dh tau sejuk bleh bantai minum air sejuk. Smpi en somi tegur.. (la ni dh kurangkan hihi...) Dolu2 bdn panas berpeluh ajer tp sgt tak suka air sejuk. Totap minum air panas hehehe.. En somi ckp, Ha! besok sorang tido ngan awak, sorang tido ngan sy... Apesal pulak? aku berkata... Yelah aqil kan panas cm awak kipas 24j.. Ha yg no2 ni plak mesti sejuk cam sy hahahhaa....

Tak kisah la cik abg oiiii.. Hemmm ni masing2 nk terlepek. Ku mls nk baring ajer, nk kasi bdn peluh biar cepat baik. Kang lagi lesu bdn ni ha dok baring ajer.. Ha nti nk cari sup la... Sup kambing ke.... AAaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhH

"

"

"Huishhhhhhhhhhhhhhhh sedapnyerrrrrrrrrrr

p/s: Br 10minggu nih! Bleh mkn ke sup kambing? Tak dpt kambing daging lembu pon layan je la... Yokkk cik jo yok mangan sup...

4 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

huh penat aku kena drag nak tgk ko tulih aper..huhu..weh,akupun anak kedua nie dok pakai sweater jerk..sejuk manjang..

.::s.H.i.M.a chemot::. said...

Apesal kena drag? Aku pun tak tau apa yg xkena. Tp aku bukak aku nyer ok jer huhuuuu

wan nurul hezrina abd halim said...

okdah cuma tulisan kat bloglist plak warna kuning tak nampak.maybe tamplete ko nye wording kaler tak kena

.::s.H.i.M.a chemot::. said...

Entah la wan. Aku nyer background sebenarnya kaler kelabu. Yg ko tgok kuar kaler apa? bckgrond dia? Biru cair tu ek? Yg biru tu tepi2 je tp box aku kale grey... Tp la kang aku tukar lg tgok camner

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.