NUFFNANG

Monday, January 10, 2011

Ragam aqil


Hai la anak... Umur dh setaon 5bln.. mgu depan siap sedia injet yek! Alkisah pagi2 aqil dh wat 'kek' (bagus ank buang pagi2 nih).. Aku bukan kira kalo dia yak jam tu jugak ku mandikan. Senang kan. Aku pun cebuk la dia... Biasa la saki-baki 'kek' tu ada melekat kat buntut dia kan.. Ada la sikit2 ikut air mengalir masuk lubang kat toilet tu... Dak tecik ni plak dok sebut fish, fish, fish.. Aku nengok la mana fish nyer.. Rupanyer dia nmpk saki-baki tuh la yg dia ingat fish psl mende tu kan ikut air mengalir.. Wakakaka.. ketawa tak ingat dunia la haku gelak adoiiiii nak, nak.. Pehtu nmpk semut ke, ulat gonggok ke pun dia bantai kata fish gak hahaha...

Selain tu tak byk pon perkataan yg dia bleh sebut.. Upin ipin -Pin pin je la, Bu - lori, bas, bird, Kalo pegang menan dia suruh kita ambil dia ckp la - me.. (mak) amik, me amik, amik.. hahaha! Tapi apa yg kita suruh dia paham la.. Pas basuh tgn kat sinki dia terus pi kat tuala lap tgn kikik.. Paling best tengok dia ketawa bila tonton kartun, dengar lagu rancak dan terus joget ( even malu, akan berhenti joget bila kita tgok dia) kuikuikui... Malu yer..

Hari ni dpt la jumpa mbahh ngan atok dia, dpt la mak mkn2 tak yah masak hehehe... Mkn nasi ambeng..Misi pun dtg gak td cek kat umah.. Jiran sebelah plak niaga tak abis dia bagi la donut & bihun goreng.. Donut dia mmg sodap! Murah rezeki hari ni ngan makanan...

itu je tuk entri hari ni ekkk.. Adoiii nk dok lama2 depan pc ni pon fenin.. ni nk termuntah plak, loya hukhukhuk... Bila2 sambung lagik citer





Oppssssssssss... Berita terbaru kwn baik sy juga YangMalina pregnant gak! Dia br 6mgu tp kena masuk spital pg td sebab asthma... Igt ye kengkawan saper2 yg ada lelah tu JGN MKN LIMAU ! Sebarang jenis keluarga limau tak leh makan yek! Info dr mak sy dpt dari pakar asma.. Nmpknyer kwn2 baik sy ngandung sama2 ngan saya weeeeeeeeeeeeeeeeee...

3 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

eeeh menatang kambing tuh maira suke nengok=)

waaaa yang pung preggy gak.wadusss.hehe

mamaaedrean said...

eh tadi ms baca blog hezrina... engatkan baru nk berkenalan... upernyer dh knl... ha ha ha...

xper2... slm kenal kembali >_<

.::s.H.i.M.a chemot::. said...

wan: bukan kambing la nama dia timmy tau ha glamer lagi kikik

mamaaedrean: salam salam hehe...

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.