NUFFNANG

Thursday, January 13, 2011

Ana Tercalon 3 Kategori

KUALA LUMPUR: Dalam diselubungi kontroversi kemenangan lagunya yang dikatakan tidak popular pada Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25) yang baru berlangsung pada 9 Januari lalu, Ana Raffali, 26, berjaya membuktikan sebenarnya dia mempunyai pengaruh dalam industri muzik tempatan apabila tercalon dalam tiga kategori Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010).

Ana atau nama sebenarnya Ana Nur Hidayah Mohd Raffali dicalonkan dalam kategori Penyanyi Wanita Popular, Artis Duo/Berkumpulan Popular dan Artis Baru Wanita Popular. Dia yang ditemui pada majlis pengumuman senarai lima finalis ABPBH2010 di Holiday Villa Subang semalam, berkata dia amat bersyukur kerana tercalon dalam tiga kategori namun dia masih menyifatkan dirinya sebagai orang baru yang masih perlu banyak belajar.


“Saya masih baru dalam industri ini. Oleh itu, saya tidak mahu meletakkan harapan tinggi dalam ABPBH2010 ini. Bagaimanapun, daripada tiga kategori yang dicalonkan, saya lebih yakin kategori Artis Duo/Berkumpulan Popular.


“Lagu yang saya nyanyikan bersama Sohaimi Meor Hassan dan Altimet, Kalau Berpacaran sedang popular. Saya pun suka gabungan kami bertiga itu. Apapun terima kasih kepada peminat kerana menyokong saya untuk membolehkan terus bertahan dalam arena seni tanah air,” katanya.


Sementara itu Raja Azura Tengku Ahmad Tajuddin atau Kak Engku yang kembali solo baru-baru ini turut tercalon dalam tiga kategori iaitu Artis Komedi Wanita Popular, Pengacara TV Wanita Popular dan Penyampai Radio Wanita Popular.
Norkhiriah Ahmad Shafie yang kini hamil anak kedua pula mendapat dua pencalonan dalam kategori Pelakon TV Wanita Popular dan Artis Komedi Wanita Popular.
Lisa Surihani yang menang Pelakon Wanita Terbaik pada Festival Filem Malaysia ke-23 pula tercalon dalam kategori Pelakon TV Wanita Popular dan Pelakon Filem Wanita Popular.


Pengacara nombor satu negara, Aznil Nawawi meneruskan keunggulan dengan mendapat dua pencalonan untuk kategori Pengacara TV Lelaki Popular dan Penyampai Radio Lelaki Popular.
Antara yang hadir pada majlis pengumuman itu, Pengarang Kumpulan Berita Harian, Datuk Mior Kamarul Shahid, Pengarang Bersekutu Edisi Mingguan, Hanizam Abdullah, Pengarang Hiburan Berita Harian, Zainuri Misfar dan wakil penaja.

Org yg dok tak suka Ana tu ha, tengok melimpah2 rezeki dia tau!

No comments:

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.