NUFFNANG

Thursday, January 20, 2011

Kisahnyerrr...

Udah berapa hr ku tak hupdate blog cuma blogwalking saja. Baca kisah2 di blog kwn2.. Kisah ku?

Takdak mood nk hupdate la.. Dok brmls-mlsan je ni.

Smlm pi klinik cek up rutin ibu mengandung. Okey je xde apa yg tak OK. Cuma... Tag (pelekat) kat buku pink ku dh 'dinaikkan pangkat' bak kata missi klinik huhuuuu..

Masa daftar dok warna HIJAU, la ni dh jadi kaler KUNING.. Emmm :( takpe la missi, kuning pun kuning la.. Cek aQiL sekali sbb kat leher dia ada 3biji kelenjar.. Tah mana dtg. Org tua2 kata kalu dak demam kdg2 mmg ada biji tu.. Tp la ni tak hilang2.. Tgok smpi 3biji tu yg pi cek skali.. Saper tak risau oiii..

Jd smlm ku tak perlu jumpa Doc. Yg jumpa cuba ankku je. Doc kata ok je tu xde paper, Lagi 4 bulan dtg cek up balik.. Doc kata kalo ada biji kat ketiak @ kat kelengkang baru kena cek betul2.. Huhu... Yelah Doc. Tp bila ku tekan2 atau aqil nk toleh2 kepala dia idok la dia nangis. Jadi ku rasa mungkin xde pape yg berlaku. Hopefully!

Selesema ku pun dh nk bertambah baik. Ubatnyer mmg kena mandi awal2 pagi sebab bdn ku ni cepat je kena panas badan. Klu dh kena panas bdn tu mula la ruam, bengkak gusi, sebab wap panas dlm bdn xleh keluar kehkehkeh... (Laki ku punya fakta la ni)

Len kali kita sambung citer lagi ekkk semua... Mata ni dah takleh lelama dok depan pc ni, layuuuuu jer... silau hahaha ni kes org dok pki mata empat la ni silau lak tinggi kuikuikui.. Ok salam :)







P/S: Cantekkkkk tak Banner saya ekekeke... Puas mengejas nk bg sama rata haha... Jadi la ni ekkk


2 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

weh ko bleh tak buatkan aku banner baru??bosanlah..hikhik..blehlah ek..tapi aku nak gambar aku jerk ngan merah tapi nak simple n ada kartun cketjer..Bleh?

.::s.H.i.M.a chemot::. said...

wehh aku edit pki tu la photoscape yg ko soh install dlm blog ko dulu.. Yg banner ni aku cari2 je yg mana berkenan. Kalo nk bleh cuma gmbr kartun tu cam xde je kat photoscape.. Ko nk katon apa? MInnie maouse? Hahaha...

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.