NUFFNANG

Thursday, July 12, 2012

Misi mencuci

Alhamdulillah! Baru berkesempatan jenguk blog... Td pg sempat post entry jap. Memandangkan bekalan ayor dah ada balik maka hari bertungkus-lumus la buat kerja kann kann.. Misi utama sebenornya nak cuci garaj kereta ku.. En.Ayah dah pesan dah buleh cuci lantai depan tu, nanti anak2 buleh main kat luar sambil pagar ditutup.. Idok la terperuk kat rumah selama 24jam hukhuk.. Jiran sebelah yg baik hati dah kasi kami parking kereta di garaj luar.. yg sememangnya berdepan dgn rumah kami.. Tp kami tak kisah pun sbb mereka dh duduk lama disitu. Kami ni beli rumah 2ndhand je hikhik. Asalkan ada parking keta dah cukup bg kami. Tp jiran dah kasi, dan van dia pun dok parking sebelah (asal stor dia) maka kami pun terbuka hati la parking luar..
Tu yg sibuk basuh lantai depan.. Dah sudah abg aQiL pukul 11 baru nak bangun!!! mintak mandi kolam.. dan-dan siap amik la kolam dia parking kat depan.. Kang petang mandi lagi.. So bila garaj dah lapang, buleh la kolam tu bermastautin disitu, stroller, walker hahahaha... adoiii la emak. Abg aqil mandi sorang2 je sbb adik dah mandi.. Itu pun si kecik jerit2 nak masuk dlm air jugak! hahahaha... Hah lepas lelah sat ngadap blog.. BW pun mana yg sempat je.. Masak? erKkk blom lagi la wakakaka... mkn roti takup telur rebus hancur aje huhuhuhu... Jadilah buat alas perut :))) Mesin basuh hari ni pun cuti sbb kain tak banyak.. 2hari offday utk mesin basuh hikhik... Owh ya! bil air mmg naik rm2 bila dah ado kolam mandi ni.... Nasib la bil ayor daku bawah 9hengget! akakakakaka XD
Okies! Nanti citer lagi.. mau sambung kije..

3 comments:

fieda said...

wah..dah lain plk umah dia ni..nak sambut pose at umah kaler biru erk..cantik kaler ni..sejuk jer..
bekalan ayor dah ada balik ye..teruskan misi mencuci ye..

IntaNBerliaN said...

bila air dh ada, snglah nak buat keje kan..

ShimaSalleh said...

Fieda: sojukkkk yo mato mandang ehh :))

IntanBerlian: Alhamdulillah bekalan putus sekejap je..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.