NUFFNANG

Thursday, June 28, 2012

Selipar?

Free Clock

Alamak hari ni terasa macam lambat pulak nak post entry. Tetiba takde letrik plak pagi tadi. Tv pun munyik cam meletopp ajer masa tertutup tu. Mesin basuh cuti la hari ni.. ehh korang ada ke hari cuti utk mesin basuh? ekekeke :)) Masa menaip ni elektrik pun dah kembali ada.. Walau dah ada letrik, mesin basuh tetap berehat. Kasi can lah! :))

Selipar? Agak takde citer lain ke tak tulis? Hahahaha
Okeh dpt idea tentang selipar abg aQiL nih sebab selipar dia la yg paling byk kat rumah ni. Kalau Iman ada banyak bekas coupon @ puting, aQiL pun ada jugak tau... Selipar lah... :D Kasut tak ada ke?

Ini kasut baby abg aQil. Masih simpan lagi. Tapi sayang, adik afiQ belum boleh pakai lagi..
Kalau aQil pakai masa ni umur 4-5bulan, Bila adik afiQ yg dah 10bulan ni pun masih longgar, bukan tak muat tau.. BEZA sungguh la kan!
Caya dok?


Ini pulak sandal walk abg aQil. Omak eh yg berkenan sgt selipar nih. Selesa aje, ruper pon cantik ahaks! Beli la kat pasar malam sajok. Selipar pertama bila aQil dah pandai jalan. Tp selipar ni daku dah buang, sebab dia ala2 baldu, pastu dok kasi dia 'lepak' kat luar berpanas, maka berkuping2 lah kulit dia. Jadinya dah tak cantik la kan. So masuk la ke tong sampah la jwbnya.. Huhuhuhu :'(


Okehh. Ini yg lama bertahan.
Paling kiri korang: Yang selipar ala-ala crocs ciplak tuh kann
Pakai umur setahun lebih.. Sebab selipar hitam kat atas tu dah tak muat. Lama-lama, ajarkan dia tak pakai getah blkg tu, means masuk kaki aje. Ok la sebab getah so, idok la menggelungsur bila berjalan.

Yang tengah jenama asadi tu beli masa beberapa bulan sebelum raya @ daku nak bersalin. Memula pakai time berjalan tu kan, kaki ke mana selipar ke mana.. Bila jalan je selipar dah ke depan dulu wakakaka..
Lama2 pandai la kan :)) Disebabkan selipar ni ala-ala keras ketung, bila kaki aQil membesar dia akan terpijak di tempat yg paling hujung tu na.. kan ke keras.. Kesian kat dia pujuk ayah jom pi beli selipar baru aQil. Kesian, kaki dah panjang hikhik. Selipar tak mampu nk tampung kepanjangan kaki dia dah hahahaha =P

Okeh yg kanan sekali selipar yg dia pakai skrg. Itu pun 2kali tertangguh nak beli sebabnya.. Bila pegi pasar malam aje dia sibuk nak beli mainan. Bagi la selipar gambo upinipin ke, mickey mouse ke semua dia tak pandang dah! Memang susah. Bukak selipar pon dia takmau , so camne nak 'menerai' kann hukhuk
Last2 beli kat mana? Giant! hoh! Masa tu aQil dok dlm troli so dia xleh sibuk ke sana sini. Baru la boleh pilih dengan aman... Yang ni pun ajarkan juga pakai sebab masuk celah ibu jari n telunjuk kan. Alhamdulillah sekali ajar je dah pandai.. TETAPI! haa... sampai la ni la suka pakai terbalik ish ish ish... Yg best bila aQil berjalan xde lagi dah selipar yg jalan dulu kikikikik :)))
Owh! saiz selipar dia skrg US saiz8 @ 28... Besar tak? Tahun depan beli lagi... Kira2 satu tahun, satu selipar hahahahaha.. :))
Itu belum masuk selipar yg jiran sebelah kasi, Selipar yg ayah beli tp saiz terkecik, bila nak tukar balik kat kedai selipar tersebut dah terkoyak dikerjakan aQil...


Best ke cerita selipar nih? :D

Okies
Wassalam....

3 comments:

wan nurul hezrina said...

banyaknya selipar

ShimaSalleh said...

Hoh! bukak kodai selipar la psnih ;p

fieda said...

hihi..koleksi selipar anak..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.