NUFFNANG

Thursday, June 21, 2012

Bath Time...





Free Clock



Guruh berdentum! Waktu baru je jejari ni nak menaip.. Hujan juga daerah Muar ni selepas 4hari kekeringan.. Hari ni cuma nak kasi layan gambar 2 orang hero2 daku nih. Sensor tak.. Oppss
Kekanak riang ria takpe..




Jadik aje mereka dok dlm besen baby tu ekk.. Itu pun abg aQiL mengalah sebab kaki dia pjg, kasi la lebih ruang kat adik afiQ. Hari2 aQiL mintak nak mandi dlm besen nih. Kdg2 omak tak bagi gak hihi. Dia terkenangkan waktu gi mandi kat kolam KLCC tu. Masa cuti sekolah awal bulan Jun hari tu plak jenjiran tetangga ngajak daku anak-beranak pi mandi kat Kolam Air Panas Bemban, Melaka. Daku mmg tak pernah gi. Alang2 ada geng sekepala mengajak, maka peluang tak haruslah dilepaskan. En.Ayah je tinggal tak ikut.
Next time daku share cerita kolam air panas tersebut ye.. Sabo.. Kalo tak sabo bleh jumpa en.Google ehh..

Agak2 bleh tak tumpang mandi kat jakuzi ummi Iman.. erkk! ayat tak menahan. Macam dekatttt aje bunyinya ;p Jgn mare ye Kak Mar. Sayang Kak Mar :D


 Haa.. apakah?
Ini mende pree. Dumex dugro kasi free tin nih.. Nak isi susu mmg tak muat la sebab kecik. Nak isi beskott macam tak kedap udara aje.. "Boleh ke isi susu Aqil?" kata ayahnya.. "Huiii mana buleh. Kocik je. Baik buh dlm tupperware sy yg mmg kedap tuh huhuhu"
"Abis nak bubuh apa dalam tu? Apa gunanya" Kata en.Ayah lagi
"Takpe, buat koleksi.. Susah2 buh la duit dlm tu, buat tabung kikikik" =P

Okies! itu je nak share.
Patut dh post pagi tadi. Tp perap dulu layan ank2 sat. Sudah mkn, solat, ank2 pun dah lelap sambung la post.. Agak lebat jugak hujan disini.. Rasa2 seluruh negeri Johor basah :))


Wassalam...

8 comments:

Rai said...

aqil kami pun dah besar..duk bergilir gilir berendam dalam kolam mandi baby dengan adik dia.. kalau dedua masuk sekali harus bergaduh tak muat kaki.. tu pun gigih masuk jugak..masing2 duk juntai kaki kat luar..hehe..

eh comel la bekas dumex tu..sayang tak boleh guna buat isi susu kan.. aci lah nak guna buat tabung pun.. tapi kalau senang sangat bukak nanti kejap2 diorang bukak check duit..ye tak..hehe..

IntaNBerliaN said...

hadiah dumex dugro tu, sy pun berkenan tp alisha xminum susu tu.. so, tgk je lah.. hihii

eB said...

jom sm2 bwk anak2 mandi kat kolam KLCC tuh :)

ShimaSalleh said...

Rai: Aci la ek buh duit dlm tu.. Tp duit omak la hahaha.. Bebudak ni dh pakai tabung lain :)) Kalau hilang tu omak gak la yg amik hahahaha :D


IntanBerlian: Comel ada 3 warna. Merah, Pink, Hijau.. Harus ni pi kumpul hikhik


eB: Jom jom.. hari tu masa pegi teringat entry awak masa mandi kat klcc tau :)) kalau la dpt jumpa, melompat mak nk peluk eB :))

fieda said...

olo,,behnyer dia berendam...hadiah dari dumex tu ctk la shima..

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Buleh2... Meh dtg sini boleh mandi dgn Iman! Tp jakuzi tu nak kena tukar yg baru, dah terbakar aritu kan...hik3...

Aqil makin tinggi akak tgk! Nampak dah bujang :))

Tin tu pun nampak menarik! Kalau akak buat simpan brooches, accessories, hehehe ;p

Love you too... Kisses & hugs for Aqil & adik! :))

ShimaSalleh said...

w'salam kak Mar

Tq tq :))

NzA said...

hik.hik.hik...comel je...ibunya xnk join skali....

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.