NUFFNANG

Saturday, June 23, 2012

Hari Sabtu punya entry ;)






Free Clock
 
Hari sabtu ni sehari suntuk dok dapur. Haper yg dibuat tah tak tahu. Masak byk tak jugak hihi. 
Hari ni 1st time afiq mamam cheese.. Smlm ngendeng ayah beli chedar chese block yg kecik dan unsalted butter utk campur dlm food afiq :)). Smlm plak lps balik keje ayah buat seprise.. Seprise la sgt hihi.. Dia beli babyseat utk afiq. Beli guna duit syiling yg kitorang kumpul thn lepas hahaha.. Harga nego dpt la RM130... Jumlah yg sama duit syiling tu.. idok la byk sgt pun, tp dpt beli babyseat kira byk la jugak tuh!! Fuhh.. Terima kasih ayah :)) Suka sgt sbb dr masa abg aqil baby lagi dok mintak ayah beli.. Smlm berjln try test afiq ok la. Dok gigit2 je la kusi baru dia. Sesampai kat rumah buka seatbelt dia ape2 semua tu. Afiq masih dok relax lagi tau. Wah!sedap dan selesa betul lah tu dok kusi baru wakakaka. Sampai omak hulur tgn pun dia wat derkkk aje ;p hahahaha.. Bertuah punya anak kan..

Selain tu kan ha... ni dok nak beli sipcup afiq. Sipcup lama asik menjejes aje airnya dan xde penutup (haii omak dh hilangkan kesahnya). So nak cari la yg baru. Cari punya cari, selongkar punya selongkar, pilih-pilih, dapatlah yg ini...

 Macam botol air biasa kan.. Balik rumah.. Alamak xde pemegang la.. Xpe kot. Hal kecik je tu :))
(cehh masa beli tak perasan ke)
Daku pilih warna ni yg tinggal satu2nya. Lelain Pink & Pepel.. Pink? tak sesuwaiii. Pepel?Hok yg kat kepala dia tu kaler oren mcm tak match aje n tak lawo ;p (adoiii la omak)


Cer tengokkk apa yg lain?
Ha... ni lagi satu.. Penyedutnya tu adalah getah atau lebih mudah puting!!!
Ini mmg dah ala2 botol susu dah cuma puting je pesen lain kan. Patut la dia tampal kat botol tu, "Penggunaan puting akan menggangu penyusuan bayi" hihihi
Alhamdulillah afiq mau minum! Suka dia! Sblm ni kalo kasi botol abg aqil mmg la dia tamo. Dok gigit2 aje. Lubang kat puting tu omak kena besarkan sikit. Sesuai utk bayi 6bulan ke atas :)
Abg aqil plak tamo minum thru botol ni. So yg lama abg aqil amik balik ye hihihi (mmg dia punya pon, adik tompang aje)
Agak2 lepas ni bleh la omak pam susu masuk dlm ni mesti adik afiq minum... Fuhhh!
Satu masalah... Ada tak kedai yg jual puting jenis ini? Tak psl2 tetiba koyak ke digigit afiq huhuhu...
Jenama apa botol ni pun daku tak ingat. Dah dibuang kertas nya lalalala ;p Adehhh



 Ha tengok-tengok
dia dah sengih2 gumbira dihati
Pipi pun dah ala2 nak tembambom. Mana taknya memalam sblm tido harus la mkn dolu hahaha.. Siap nanges bila nasi dia dah habis. Dah dah.. memalam xleh mkn bebyk :))) kata omak hihihi

Okies
Wassalam..

6 comments:

IntaNBerliaN said...

ololooo comelnya senyum.. seronok dpt babyseat n botol br yer.. ;-)

~~zana@pb~~ said...

Sengeh nmpk gigi 3 btg tu, suka la ye dpt babyseat dgn botol?
Bagus Shima menabong, nanti anak2 mesti ikut.

eB said...

alamk senyuman tuh. wat auntie x lena tidor la :)

Rai said...

mak oii..menggebu gebu pipi.. anak2 saya semua pakat tak suka kat baby seat tu..

tak tau la nak buat mcm mana..

NzA said...

amboi comel + ceria sntuman org yg dh kekenyangan...he...

wan nurul hezrina said...

nampak dah gigi..cumil awok nie geram kiter=)sofia ngah demam skang..huhu..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.