NUFFNANG

Friday, June 8, 2012

Kelambu HIJAU


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh
Free Clock   

Salam Jumaat.
Entry spesel. Terima kasih mummy hezrina. Daku membeli, ekau menjual. Selamat tiba dah kelambu moden. Hijau lagi. Malam tadi dah rasmikan pun miahahahaha.. Errr ada tapinya la.. Bebudak ni ada jakun sikit kan.. Abg aQiL tolak2 sampai nak terlipat balik dah kelambunya ni hukhuk.. Adik ke hulu ke hilir tak tentu arah....
"Hai macam mana aku nak keluar ni. Nak panjat kerusi pun tak dapat nih. Pegi sana tak boleh, pegi sini tak boleh" (itu kot yg adik afiQ ckp ;p)

 1st try.. Baru sampai tak menyabor mak dia nak buka.. 
Anak2 lagi tak sabo hahahaha =p

 Terus la snap kan.. kan..
*panjat ateh kusi ni*

 Serabut dah alas bawah tu sebab mmg adik afiq ke sana-sini ;p
Macam gelisah je. Yelahh mak dia kat luar dia kat dalam
Abg aQiL syok main bola. Kalau boleh semua mainan dia nak masuk dlm tuh
huhuhu...

Wah! Over kan
Tak pakai tilam kekabu @ toto
Masuk terus size queen miahahaha.. Tu dia perasminya. Mmg asyik suruh buka aje...

Malam tadi takmo pun aQiL tido dlm ni. Dok ngaruk aje celah ketiak ayah. Tak tau nak apa. Dah tido baru la alih dia masuk kelambu. Adik mmg dh lama ZzzZzzz dah.. Walau sebelum tu nak jugak main zip2 tu.. Nak berdiri tak bleh, di tariknya la kelambu tu macam tarik alas meja ;p.. Macam tido dalam khemah la hikhik..

Gi camping bwk ni ajer bulehh? miahahahaha :D

Menarik tak kelambu ni? Kalau rasa nak beli, jom terjah blog mummy Hezrina.
Klik LINK ini ye..

Okies! Terima kasih sudi membaca
Wassalam...

2 comments:

Rai said...

eh menariknya kelambu zaman moden eh..rumah kami takde nyamuk.. tatau la relevan ke tidak nak membeli..tapi mesti budak2 tu teruja kalau ada..hehe

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Wah, dah beli dr wan ye... :))

Klau Iman pun mesti jakun gak ni...hehehe ;))

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.