NUFFNANG

Wednesday, June 6, 2012

Belida + Udang galah.. Tv rosak!


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

Buhsan lak.. Hupdate blog sat la ada gak aktiviti nak buat. Abg aqil tengah layan katun dia hoh! Mmg takleh tgok citer lain la... Adik dah tido. Ayah plak gi ngetehhh.. Bila la nak balik nih. Mata tak leh lelap. Blogwalking je la..
Memalam ni nak share sikit je. Semalam ayah pi mancing (blom sihat betul sanggup berjemur tgh panas). Dapat la udang galah sikit ngan sekor ikan belida. Besor gak. Ikan belida daku tak pernah makan. Kalo ikan Lais pernah la.. Rupa sama cam belida tinggal lagi Lais kecik sikit. Goweng garing2 fuhhh! Ngapp semua ngan tulang2nye. Kalo belida ni en.ayah kata byk tulang mcm ikan parang tu. Banyak tulang2 halus. Gulp! payoh gak nak makan.. Itu pun tak tau nak masak apa. Goreng je la kot hehehe..

 Ni la roper dia.. Masa ni hidup lagi tau! Ayah nk tgu dia mati dulu baru disiang. Sampai ke sudah tak mati2 siap lompat2 lagi. Maka... Teruslah sumbat dlm peti Es haa.. baru la mati kan hukhuk..

Udang galah yg ayah dah siang.. Kepala mmg buang muahahaha..
Galahnye halus je nak makan pun xde isi maka buang aje..
Alhamdulillah ini pun dah cukup. Rezeki!

Hari tu hp daku dok lalok. Mati, hidup sendiri. Sebelum mati siap pilih nk profile apa adoiiii. Penin dah kejap2 mati, mati, mati.. Last2 daku keluarkan aje memorykad tu baru la ok. Hoh! pasti ada virus nih huhu.. Ke gambo byk sgt ;p Tepon dah okey, incik TV plak wat hal.. Tgh sedap tgok astro tetiba keluar Menu! Kejap dia bertukar ke tv biasa, ke button yg klu kita nk tgok cd tu, volume pun slow sendiri dr 100 ke 0! Hoh! apakehey nye la ni.. Gilo dah. Tv baru 5thn dah mcm ni? Toshiba bomba lak tuh! Hai la tv jgn la hang rosak. Sayang wooo sama kamo. En.ayah pun tak tahu apa kes jd mcm tu. Dia pun tambah tension nak tgok citer dragonballZ dia asyik terpadam2 hihihi..
Harap la xde apa2..

Okies! Nak layan abg aqil ni sat. 
Wassalam...

3 comments:

MamaEma said...

pelik tgk rupa ikan tu...

ieda said...

udang galah tu klu encik asben mesti xbg buang kepala,potong sikit2 je

eB said...

tapi eB suker tgk udg glh yg ader kapal... lawak kan?
ikan belida tuh sdp eh?

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.