NUFFNANG

Tuesday, June 19, 2012

Nampak dah...


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh
Free Clock

Apa la gamaknya yg nampak tu ye?
Hihi gigi dak afiQ la apa lagi.. ish ish omak ni takdo bondo lain ko nak post? =p

 pic: 6/6/2012

 pic: 18/6/2012

Tajam dah.. Keje nk menggigit aje skrg nih.. Selera mkn pun makin tambah2, pipi pun nmpk naik dah gara2 omak kasi mkn 3x sehari kihkihkih.. Tp jgn salah faham ye, sebab afiq masih mkn yg blend tu yg berani kasi mkn lebih.. Alhamdulillah tak sia2 hari2 masak, habis!! Klu yg kasar sket dia mkn juga tp kuantiti amatlah sedikit. 

 Kemain lagi posing dia.. Sambil mkn sambil tgok tv.. Nasib la dia kusyuk tgok tv sbb selalunya dia mmg dgr lagu je. Lagu abis dia blah. Klu time tu tgh nangis, senyap la kejap. Lagu habis sambung la nangis ekekekeke.. Anak bertuah betul! 

Okies!
Wassalam...

5 comments:

syawalsimpsons said...

sue dolu time syawal tumbuh GG...melompat mak jemah tau syawal dah tumbuh GG..(melompat keriangan)...tapi elok sehari lepas tu..alahai domam tak hengat..tak berenti sampai la sekarang...susah nak sembuh....lama 4, 5 bulan domam balik...lahai...

Rai said...

hahah..bertuah punya anak..siap berenti nangis dengar lagu.. hehe..

dia belum biasa kot dengan tekstur yg kasar tu..kena tambah kekasaran tu sikit2..

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Comel si aqil! Mmg semangat nampaknye badannye tu... Alhamdullillah...

*Chemot tu bkn awak ler yang...hehehe... Noya tu kwn ms degree....hahaa :)))

ShimaSalleh said...

Sue: Afiq demam juga 1hr.. Dlm semgu lebih lps tu br nmpk putih2 kat gusi.

Rai: Blend kasar sikit.. tp klu biskut bleh plak dia mkn

Kak Mar: Afiq la syg hihihi
Ye larr sebab tu tnya chemot mana ;p
Glemer juga nama chemot ni ekk aduhaii...

Papa Mifz said...

salam kenal...

comel la Afiq...so lepas ni kono la hati2 yer takut digigit Afiq lak...hehe

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.