NUFFNANG

Friday, December 7, 2012

Lagi gambar janji terpatri...

Salam Hari Jumaat semua :))) Pejam celik je penghulu segala hari dah tiba..

Adik afiq demam start petang semalam. Malam tadi lagi-lagi la panas muka dan tangannya.. Tapi tang kaki sejuk pulok.. Tuam dahinya dgn tuala basah dan kasi syrup panadol je. Daku jarang pi klinik kalau anak2 demam. Abg aqil cepat baik demamnya sebab jenis muntah2, ubat susah nak makan, tak merengek.. Adik afiq merengek nak dukung je, nyusu kalau oleh 24jam melekap huhuuu,  ubat senang nak makan, bukan jenis yg muntah2 kalau demam. So mereka boleh je baik sendiri janji mak ni kerja overtime la kan hihihi... Biasa beri ubat 2x je sehari. Malam harus bagi sebab tiba malam la suhu tinggi kan.. Tgh hari ni adik pun peluh2 dah. Masih suam2 suhu bdnnya.. Cepat sembuh ye adik sayang.. Owh kebetulan, afiq ambil giliran terakhir kena demam... Seminggu sorang amik turn. Memula daku la demam, diikuti en.Ayah. Kemudian abg aqil, skrg adik afiq pulak hihihi.. Kira idok la demam sekaligus! Boleh pulak gitu yerr..

Owh! update ni sebenarnya nak kasi up gambo2 masa adik tunang tempoh hari.. Gambo amik dr FB adik, hihihi..Gambo ni clear sikit dan yg best ada gambo Mak & Abah :))))... Opss jgn lupa usya bunga tisu daku yer hihihi.. Nanti nak up cara2 buat bunga tisu ni :) Sonang baietu...

Abah & Emak

 Abi + Mummy = Sarah

Kembar daku & isteri
 waiting lil'one...

 Gapo hok gitu? en.Ayah tgh nganga mulut.. cover sket malu hihihi
Cer tgok gambo atas dan daku... sama tak? ecehhhh

Amar, adikku no.6

 with makNgah

 pinky boy! adik afiq yg baru bangun tido :D
with poksu

 Penantin dimekap oleh adikku yg pink over terang tuh :)

 Dari pihak lelaki

Dari pihak perempuan

Pagi2 daku dah buat keje dengan pintu pagar rumah... Masuk hari ni dah 4kali 'dia' masuk..Gewammmmm betui! Siapa yg masuk? Akan kucoretkan nanti huhuhuuuu... Dan transformasi pintu pagar daku yg hadooooo... ^__^




3 comments:

Hayati Baharudin said...

Asalam kak.. maaf ye sy tak hntar lg hadiah y dijnjikn.. sy sgt sbuk.. sy mtk bntuan akak untuk hntar semula alamat penuh akak ke email ni : ytekecik@yahoo.com.my

sy betol² mtk mf..

ieda said...

salam dik
thanx sudi singgah umah akk

akk rasa adik salah org koot ekeke

http://iedaimmi.blogspot.com/2012/12/oh-nak-privasi-ke.html

cer tgk entry nie ;)

IntaNBerliaN said...

eh, shima kembar ke..?

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.