NUFFNANG

Thursday, December 13, 2012

37tahun-Mithali cintaku

pic credit ; google


Alhamdulillah...
Mithali cintaku semakin bertambah matang ecehhh.. Makin bertambah usia makin perlu menambah ahli keluarga.. Mengejar zaman persaraan, tidak mahu tika anak2 masih kecil.. Tapi daku minta 'rest'.. Mana tahu rezeki akan datang ku mohon dapat kembar!!? (ehh ehh). Sementelah adik afiQ masih perlu menyusu ibu, berilah peluang yg tak ku dapat tunaikan untuk abg aQil..

Alhamdulillah...
Mithali cintaku memahami. Masih menyokong untuk 8bulan lagi, walau kadangkala sayu melihatku menangis, menahan kesakitan taktkala adik afiQ 'mengasah' gigi sewaktu menyusu bahkan waktu biasa juga suka benar dia menggigit.. tidak pula pada org lain. Hanya pada emak.Mungkin emak berisi sgt, gebu aje, banyak daging... ya.. mungkin...

Alhamdulillah...
Kami masih bersama-sama.. Walau hari lahir sekadar ucapan dibibir tapi itulah yg dipinta mithali cintaku.. Tidak mahu berlebihan. Cukuplah saling menyayangi dan disayangi. Memahami dan difahami. Mengingati dan diingati. Mengasihi dan dikasihi..

Saya sayang Sayang. Abang aQil & adik afiQ pun sayang sangat pada ayah :)))

Tenang diwajahmu.... Hati ini merinduimu, Hati ini mengagumimu...



>>> p/s: Menanti berita ahli baru dari kembarku. Malam tadi jalan dah buka 2cm <<<


3 comments:

Rai Ourkizuna said...

eh.. eh..shima ada kembar ke? bestnyaaa...

happy birthday utk suami..takpe.. bagi adik afiq settle dulu.. insya allah kalau ada rezeki..dapat kembar pompuan terus dapat pair kan..hihi..

Kakcik Nur said...

SElamat hari ulangtahun kelahiran buat suami Shima. Semoga sentiasa dalam kasih dan rahmat Ilahi buat kalian sekeluarga. :)

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Happy Birthday buat super hero Shima!

Semoga rahmat ALLAH atas kalian sekeluarga...

Nak jgk twin...hikhikhik

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.