NUFFNANG

Monday, December 17, 2012

Sesi mewarna...

 Cakkk Aaaa...! eh tetiba je hihii.. Abg aqil - sesi mewarna.. 
Rasa macam dah lama tak praktikkan jari-jemari dia tu pegang pensel.. Sesekali terasa sebagai emak yg.... hemmm... Takpe nak, kali ni kita pulun betul2 sebelum masuk sekolah okey! Teruja warna pakai crayon.. tamo kaler pensel tuh! Lepas warna jangan lupa cuci tangan ye :D

Haa... gambo atas tu kereta polis.. Walaupun warna masih keluar garisan lagi tapi mok tengok lawo gak nih! warna-warni!!! suko mak hehehehee... 

 Aksi dia.. tengok le cemana dia pegang kaler tuh..
praktis lagi..

 Heli...

 kapal layar..

 Bas sekolah..

Lori..

Yang pasti abg aqil tau tayar kenderaan warna hitam ekekekeke... Banyak pulok kaler merah kan... Tapiiii crayon tuh yg paling pendek adalah warna biru!... En.Ayah pun beli lagi buku warna keesokkan harinya... Habis satu muka surat dia buat kaler biru... Hahahaha.. tak sempat pulok nak snap gambo kan.. Gambar cruise, awan, air laut, burung, semua dia nak buh kaler biru... Gasak ler nak, janji kamo happy... ^_^ Bila suruh dia tukar kaler lain dia kata "Tak naklah.. Aqil nak waner biru jugak" huhuuu...

Hemmm kalau daftar KEMAS waktu dah start sekolah agak2 boleh tak?... Harap2 cikgu belah terima masuk lagi untuk umur 4thn... hemmm...



5 comments:

Rai Ourkizuna said...

jelesnya..aqil mubarak tak minat mewarna..dia malas sikit nak berlatih.. haha..mak dia pun malas nak bergaduh suh dia mewarna bagai.. dia masih kat stage tracing tulisan lagi..

4 tahun ajar dia kat rumah pun da ok shima..bukan apa..kalau da officially masukkan ke sekolah mmg dapat ramai kawan bagai.. tapi takut dalam masa yg sama dia terasa tekanan belajar tu lebih sikit..kalau shima yang ajar sendiri kat rumah dia boleh buat sambil berlibur gitu..hehe..

ieda said...

seronok kalau anak nak buat mcmni. haziq lebih berminat conteng kat dinding rumah, cadar.huhu...

beli buku macamana pun mesti kejap je haziq tengok, conteng2, lepastu dah xnk

wan nurul hezrina said...

Pandainya kaler.warna warni.merah smua satu kaler ja.huhu

kak nora said...

asah bakat dan kecenderungan anak2 dari kecil..anak2 tahap ni suka meluahkan perasaan melalui lukisan....lukisan berkata2 mewakili mereka..'kata pakar'

IntaNBerliaN said...

bagus abg aqil ni... pandai dah dia mewarna..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.