NUFFNANG

Wednesday, October 31, 2012

Enty Lekat-Lekit... Peringatan utk SAYA

Alhamdulillah masih hidup dan bernafas di bumi bertuah Allah nih :)

Pertama sekali nak minta maaf.. sejak hari Khamis daku tak bleh jenguk blog tersayang kawan2 sebab masalah teknikal.. Gara2 kabel penyambung antara telefon dan modem rosak! No wonder tiada talian telefon, senyap sunyi jer tapi bila cuba call masuk ada je bunyik tuttt..tuttt dihujung talian.. en.Ayah dah fix the problem, namun tak boleh terima call-in telefon rumah.. Kesian kat akak ipar daku, tak leh gayut dah kikikik... Dah boleh jenguk rakan2 taulan! Seronotttnya!

Kedua... Minta maaf sebab semua KOMEN-KOMEN dari SHIMASALL akan masuk ke komen SPAM blog anda semua... Bukan daku tak jenguk ye.. Mesti baca punya entry korang.. Problem yg ini daku belum settle kan lagi okeh, tak tau nak settle camno... Korang tak komen blog daku pun takpe, janji daku terjah blog kome-kome semua... Mak tak kisah punyer :))))


Selamat berhujung minggu u guys!

*Adik afiq dah mula berdiri dan jalan 2-3 tapak*
Suka naik basikal merah abg aqil walau tolak depan belakang dgn kaki sebelah aje... Tak sampai!!
Boleh bayangkan tak....???? o.O

11 comments:

Eliss Mie said...

memang leceh kalau x der internet connection :p lemau satu hari, kalau eliss la :p

Emma said...

semoga semuanya baik baik saja

Ema Blog said...

samalah...ema pun nk minta maaf juga...baru tadi perasan shima hantar komen..semua komen shima masuk ke spam..

♥ ROS ♥ said...

Salam aidiladha.. Mmg sibuk ja sekarang ni... Ros lg la xsempat nk blogwalking.. Sedih... :(

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Tulah akak pun tak tahu kenapa komen mu kat Spam tersorok... jenis akak mmg suka check semua komen, spam yg betui2 spam akak terus delete... aritu terdelete komen sapa ntah... sian die...huhuhuu

Jeles dgn Aqil dah pandai kayuh basikal... Iman tak reti2 lagi, babahnye kata pedal basikalnye keras sgt tu yg die tak reti nak kayuh...huhuhuu...

Take care Shima! Sayang Aqil & afiq..muaaahs :*

jaakechik said...

jaa singgah! kenapa masuk spam yer? hairan?

IntaNBerliaN said...

Ya Allah shima... sorry sgt2... sy mmg jarang tgk dkt spam.... sellau lupa bukak dkt spam... seklai tgk berlambak2 komen dr shima... adehhh... sorry tau br jenguk shima

Tihara said...

as salam

salam kenal dari blog hezrina :)

kinara kinatara said...

kina follow sini:)

salam kenal kak:)

Rai Ourkizuna said...

masih lagi heran..kenapa komen shima je masuk spam..

wan nurul hezrina said...

aahlah chemot nape komen ko masuk spam ek?lama dah nak tanya tapi sik lupa..hahaha tua dah kan..tapi ko tua lagi.hahaha

go go go afiq u can do sayang=)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.