NUFFNANG

Wednesday, March 7, 2012

VanilaCoklat~Bila sang suami mula bersuara....

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh


Picca hasil mengGoogle

Okehh daku tau smlm ramai yg tgok cerita yg best ini.. Smpikan en.somi tak dapat nk tgok bola & tenis(ulangan) dia kan ahaks! Walaubagaimanapon, dia join mata gak la tgok si isteri layan vanila coklat ni. Sambil tnya2 apa jadi? apa jadi? (kes dia lyn tv sambil main solitaire Huh!) So daku kena la jd pencerita hihi. Romantik tak ahaks!
Kan citer mereka yg xboleh jumpa suamiisteri, parents yg gado2 n nak suruh anak cerai berai. Tetiba en.ayah tanya.." Kalau awak la dlm situasi mcm tu, Abah awak tak kasi jumpa n suruh cerai apa yg awak akan buat?"
Hemmm... Saya pon xnak jadi mcm ni. Kalau abah suruh cerai saya tamo! Awak kan suami saya!
Kata en.ayah.."Yelah.. Tp apa yg awak perlu ckp pd abah awak?" Hemmm.. Syurga saya kan bwh tapak kaki awak(suami)..
Klu berckp ngan en.ayah dia mmg suka uji kita tau huhuhu, buat kita mcm teragak nk jwb hohoho.. Kalau korang jawab apa? Apa tak betui ke daku jwb? Huhuhu..


"Bukan macam tu klu nk jwb kat MakAbah... Lepas aje awak dh selamat dinikahkan, awak dh xde apa2 lagi ngan mereka. Awak dah diserahkan sepenuhnya pada saya. Itu utk org perempuan."
Hemmm...Bukan maksud putus hubungan ye..Jgn salah paham lak hihi. Itulah bezanya anak lelaki n perempuan. Ank lelaki dh kawin pon masih ada tg/jwb yg perlu dipikul n ditanggung..
Baiklah en.ayah.. Tp sy mmg tamo situasi mcm tu. Saya sayang n kasihkan awak la.. Lab bi uu tau :D



Okies!!!
Wassalam

3 comments:

MaryaYusof said...

As salam Shima,

Tempat terbaik isteri adalah disisi suami... Rasanya ayah kite pun paham kan kan... Tu cerita dlm TV, drama je lebih...hikhikhik... Kalau akak jd mcm tu akak lari je ikut laki... Ikut syurga lari... Sapa taknak oii, kan syurga tu :) gurau2!

ShimaSalleh said...

Hahahaha tu la kan.. masalahnye dlm citer tu makbapak dia jaga xkasi jumpa lgsg so camne nk ikut larikk? kehkehkeh...

Cik abe ku mmg gini, saje menduga :)

LYAfrina said...

hehe.. lya pon layan gak citer ni..
betul tu.. isteri adalah hakmilik mutlak si suami.. syurga istri brada bwh tpk kaki suami.. n.. syurga suami d bwh telapak kaki ibunya.

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.