NUFFNANG

Friday, March 2, 2012

Eh eh citer mkn lagi?!

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

sambungan citer sebelah (post tadi da...)
Omak dah siap2 mkn nasi, layan la plak buah pear belen buat bubur afiq tadi.. Kupas2 n belah 2.
Sesambil mkn dok bersila melayankan afiq yg tamo tido, sedangkan abg aqil dh lama dibuai mimpi. Dia tgok cam sedap je mak mkn pear.. Omak eh pon kasi la dia isap2 pearnye
Sesambil omak eh sibuk amik gambo dia yg suka dpt pear tuh, masuk tak keluar2. Mak dia tarik nk mkn pon dia tak kasi nangeh huhuhuu..
Tgok jelah aksi dia kat bwh ni ha... Haru







Sambil sibuk tekan kamera talipon
tetiba... Krup!
Aih adik gigit kah?!
Cepat2 la tgok mulut dia.. (afiq dh terkebil2 masa nih)
Huh! kuat betol gusi ko dik! Tgok tuh betapa besarnye portion yg dia geget wahahaha
Tak leh jadik nih. Omak mkn habiskan sumer =p Nenen kejap tak lama tido dah hahaha
Adik... Adik.. pelik betul dgn dak sorang nih. Semuanye nk cepat. Semuanye pandai.
Rasa sekejap aje dia meniarap, terus merangkak, smlm dh naik satu ank tangga
FuHHhh!



Klu cepat jln, berlari pon bagus juga bleh main bola ngan abg aQiL
lalalalala...



Wassalam...

6 comments:

wan nurul hezrina said...

bahaya gak kalau gusi keras.sib tak tercekik=)

eB ezrin said...

uish takotnyer. bgy tuh... lahai...

ShimaSalleh said...

iyerr aku pon terkojut gak huhu..

ShimaSalleh said...

Eb: dia hisap2 je lgpon buah tu besar kan.. tak sangka plak dia bleh gigit mcm tu huhuhu. Ini budak mmg kuat

MaryaYusof said...

Salam Shima...

Best tgk anak ko yg debab bam2 ni mkn... Tp kena sll tgk die mkn kan takut nnt tercekik...die geramlah tu :)

ShimaSalleh said...

Kak Mar,
Itulah dia geram kot.. Tp sblm ni mmg xde kasi mcm tu, hehehe.. Mmg mak akan pantau ye

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.