NUFFNANG

Friday, November 30, 2012

November terakhir... kita ke "paygound"

Bulan Disember dah melambai-lambai nak jengukkan diri... Bulan yg istimewa utk yg tersayang... Dan... kejap je umurku meningkat bila tiba bulan Januari... huhuhu.. Elok la tuh sorang hujung tahun sorang awal tahun... anak-anak pakat lahir bulan 8 sama-sama... :D

Awal bulan hari tu daku ada kesahkan tentang sakit telinga. Alhamdulillah lepas dicuci pendengaran lebih clear! Macam clean & clear lah hihihi... Yo'oo aje.. Masa dicuci tu sejukkk aje air masuk telinga. Guna picagari yg BESAR dan ada satu plastik berbentuk jarum diletak kan didepan picagari tersebut.. Lepas 3-4kali di'simbah' air dlm telinga terus kedengaran 'POP'... Jam-jam tu jugak ku dengar hahahaha... "Wah! dah bleh dengar!" Proses yg amat mudah dan sekejap sangat. tak jumpa doc pun ;p.. Tapi kan kesan dari cuci tu kita akan rasa pening2. Ala2 macam baru keluar dari laut dengan ombak yg besar.. pening sangat! duduk rest kejap kasi pening tu hilang. Bila test berdiri dan rasa ok. Boleh jalan ok la tu.. Kesan air tu jugak sampai rumah punyalahhhhh gatai telinga nih! mengerenyam! Lepas pi klinik tu bawak la anak2 pi playground kat tj.Emas la... Tu je tempat yg boleh lepak2 hihi.. Jom layan gambar.. Adik afiq sebenarnya tgh tido. Sampai kat taman mainan ni, keluar kereta. Jejak ke sini baru la afiq celik.. celik mata terus naik rama2 ni sambil sengih hihihi suka!



 Masuk terowong... Sangat berani dak tecik nih

 Abg aqil main gelongsor kecik je.. Yg besar ada lopak air so tak leh main kat situ..
Nampak tak adik kat belakang nun...

 Dia tengah kopius mana satu nak pergi...
Kat sana ayah.. kat sini mok..

Abg? 
Adik main dalam tu baru dia berani masuk...


1 comment:

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Syoklah ber'payground'! Yeayyy!!! Apa punca telinga boleh jadi tak dengor? Seronok lak baca tang bunyi 'pop' tu...heheheee

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.