NUFFNANG

Friday, November 23, 2012

Ke kg.Janda Baik la kita... Bedebushhh!

Alhamdulillah kesihatan bertambah baik. 3hari tubuh badan sakit2. Hari ke4 dan seterusnya alhamdulillah dah bleh start buat kerja rumah... Terima kasih Rai, Kak Mar, Yaya Azura & Ina IntanBerlian :Dv. Mok dah sehat hihihi... Yang lambat update, sibuk kemas rumah setelah tidak dikemas seminggu ++ (huikkk!) dan edit gambar yg agak banyak (banyak kerrr ;p) Ni pun tak habis edit lagikkkkk..
Lama betul tak kemas rumah ekkk.. Sebenarnya lepas hadiri kenduri pada 10/11/12 tempoh hari Daku terus pulang ke kampung (bandar sebenarnya) di KL. Lama kat sana, 17/11/12 tgh mlm baru sampai di Muar :)).
Alang2 dah kat sana kaklong ku ngajak pi mandi kat kg.Janda Baik nun.. Daku pun tak pernah pegi. En.Ayah pesan jaga anak baik2 (baik!), jaga diri baik2 (baiklah!). Dia riso maklumlah musim2 hujan ni ikutkan mmg dia tak kasi pegi.. Tapi dah org ajak kan.. merangkap sekali nak merasa naik saga FL 1.6 dia tuh kikikik... Adik2 ada boleh la kaber2 jaga budak2 kecik yg ado tuh. Mmg dah pasang niat harap xde apa2 yg berlaku. Alhamdulillah semuanya ok. Semua seronok. Dan afiQ tak demam! :))
Dah. Yok layan gambar kami, kami, kami ni... tengok sampai puas ye hihihi... Best wooo!



 Damai...

Air paras pinggang je tp laju la.. batu besar2!

Budak2 tecik main pasir yg seco'et ajer tuh..
Main tepi je :))

setting apatah.. hihi



Ada teknik utk tiup & kempiskan pelampung jika ketiadaan PAM :))
Kena picit lubang pelampung tu betul2...
Ooooo ku pun baru tau da.. :)

Adik afiq nanges bila kena masuk pelampung tapi bleh tahan sejuk air bila dok leka main beldi kak Sarah..

Ni 2nd time abg aqil masuk air. Sebelum tu dah kesejukan tahap gigil ketap2 gigi dah. Tu yg terus tak berbaju masuk air semula hahahaha... Jangan tak tahu sambil main air nih, abg bleh pi minum air sungai tu (yg dia ceduk pakai penyiram bunga kak Sarah) dan adik sibuk gigit batu sungai! Agagagagagaga... Alahai anak2 Mok!
Sejibik masing2 tau

 Dari rumah bawak sandwich telur dan nuget pun habis! 

Hujan pulak...

dah salin kulit hihihihi....
Balik, BIL belanja mkn doyan plak huhu..

Lepas tu kami bertungkus-lumus ngemas rumah Mak... Ado majlis sikit... Majlis apa tu? Nanti Daku cerita yerrrr...~ ^_^
Haih! gambo pun dah tunggang terbalik dah.. hak.hak.hak..

No comments:

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.