NUFFNANG

Thursday, April 5, 2012

Aiiii apa tajuk aku nak letak nih?

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

Petang2 ni memang time tido dua2 hero daku. Sonang kalo mereka tido sekali, idok la nti sorang tido, sorang jaga mula la mengaco. Kalo adik yg jaga dia suka na tarik rambut ngan semeck down abg dia ekekeke.. Tp abg aqil bijak, bila tau adik usik dia tak nangis/ngamuk pon. Siap dia bangun dan cari tempat tido lain hahahaha :D
Cer kalo adik lak yg tido abg yg jaga... HOH! abg dgn sengaja menguatkan pitching sore dia tuh, sambil lompat2 atas tilam tempat adik dia tidoq. Mau tak berjaga adiknya sambil nanges2 huhuhu.. Omak pon siap sedia la yek :)

Entry ni sebonaeh bukan nak citer psl peel bebudak nih tido. Tp tgh sedap dok diapit bujeng2 sambil nyusu sitecik tuh teringat entry kuiz kak Mar utk awal tahun 2012 hari tu. Soklannye nama seseorang yg paling pelik pernah kita dengar.. Jwpn daku xde, cuma kasi nama sebuah syarikat..
Dalam dok terpikir tu kan.. Bukan kah nama kembar ku itu agak pelik?! Hermmm..
Nama abgku itu Syahrizal Muhamad.. Muhamad di belakang bukan didepan seperti kebiasaannya. Masa kat sekolah cikgu-cikgi selalu tersilap tulis.. Syahrizal bin Mohamad Salleh kann... Hahahaha aduhaiiii Memang jawapan dah basi la ni ye kakMar. Pelik ke? Tak pelik kot hahaha. Aku je yg tgh melayan otak dikala petang... Bukan masuk air ekkk!

Mereka tgh nonton GracieLou & friends :)
Cian adik dok mendongak kehkehkeh

Okies!
Wassalam...

4 comments:

MaryaYusof said...

Syahrizal Muhamad? Betullah tu pelik... Tak pernah tnya mak @ ayah ke nape letak nama cenggitu?

Comelnya abg Aqil, pandai bwk diri... Mesti ko xsunyikan Shima ade 2 anak, boy lg... Esok mesti dorang ni jaga ko... Insya'Allah, amin :) Geram tgk adik..rasa nak gigit lengan die tu...grrr...

ShimaSalleh said...

Tak pernah tanya pon. Dulu pakcik yg cerita tp x ingat la kenapa Muhamad nye jadi kat blkg hihi.. :) Nak kena tanya balik nih

Mmg tak sunyi kak Mar, Tak sunyi dr sore emak dia ekekeke.. Insyaallah harap dorang hormat org2 yg lebih tua :)

NzA said...

unik jugak nama tu cz biasanya org letak Muhd kt depan...

kelakar je adik n abg kan.....bila mrk besar mesti kita akn rindukan waktu kecil mrk.....

wan nurul hezrina said...

akupung kadang rasa mcm diriku tarzannnnn.hahahah

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.