NUFFNANG

Monday, May 7, 2012

Daku kembali...


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh
Dari 15Apr sampai ke 5Mei... Daku telah 'membujangkan' encik ayah harhar.. Balik umah mak tak ingat dunia nk balik umah sendiri. Habis segala jiran-miran dok tnya 'ekau gadoh ko laki bini'..'awat lamo bebeno tak balik2'

Lama betul tak jenguk kwn2 nye blog. Rindu! Byk yg terlepas n byk juga nk kena baca :) Kome2 sume windu daku dak? TAK? Hihi daku tak kisah pun ;p

Kisah balik KL.. Ingat nak dok smpi akhir bln tp masa tu en.ayah mmg la bizi-mizi sbb hujung bulan la byk trip. Walau kami berjauhan, rindu-rinduan, rezeki ayah lebih. Tiap hari jln 2 trip. Syukur. Dapat jugak nyumbang lebih kat mak abah nun. Lepas segala rinduan atok, embah pd cucu2nya. Raya kang baru jumpa balik :). Kan daku dh bgtau en.ayah ni mmg susah bebenau nk cuti. Hr sabtu sblm amik kami pun dia keje dulu. Smpi kl jam 6ptg>.. Pas maghrib singgah umah abg ku di bandar DTHO. Pehtu terus gerak ke Muar ikut Lekas... Sampai rumah dekat kul 1 tp suasana tmn masih meriah lagi tau hihi..

Apa pun nk cerita semuanya mmg xsempat. Insyaallah diberi lebih masa, kelapangan daku share ekk citer yg beshh.. :) Insyaallah

Aihhh eksen je dik ;p

Bagus je.. Dua2 tido kat atok
Pas ni atok plak rindu kat aqil sebab xde yg sibuk2 dh nk ikut dia gi masjid...


Terima kasih sudi membaca,
Wasaalam...



4 comments:

Marya Yusof said...

As salam Shima,

Ala sapa lah yg ckp bukan2 kat uoll laki bini ni... Tak best lnsg kan mcm tu.. sabor je ler...hehee

Lepas ni confirm atok rindu!

Cepat story mory ye :))

wan nurul hezrina said...

akupun baru alik melaka..abah dah sibuk col merah n sofia.haha..tulah ragam atok.ayah aku wat dialisis skang ko tawkan?

ShimaSalleh said...

kak Mar: Wak jo ckp senang je.. "Bini aku kan balik umah mak dia bukan mak ekau" hihihi
Emak shima pon dh talipon 2x hahaha

Wan: Aku xtau abah ko dh buat dialisis.... :( Sejak bila tuh?

wan nurul hezrina said...

dah dekat sebulan dah.mmg buah pinggang dua2 tak dapat tapis dah..masa dialisis aku mmg rasa kesian kat dia.pernah sekali dia krem masa ngah tapis2 darah..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.