NUFFNANG

Saturday, May 12, 2012

Berkampung di KL part I


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh
Pukul 12mlm sudaa.. ank2 dh tido. En.ayah? Tv tayang tenis tah dia mata pejam ke idok tak tahu la haha..
Daku plak tak leh nk lelap mata. Gara2 mkn buah asam kuini terus terbatuk2 tak bleh berhenti. Mkn ciput je sbb tak minat sgt ngan kuini nih huhu.. Ada apa2 ubat utk melegakn batuk ni tak? Batuk ala2 batuk kering je nih, kahak pun takde.. Susulan en.ayah eksiden , hari ni tempat luka semuanya bengkak dah. Dia pun dah mula sakit sebab luka2 dh mula kering.. Mata pun sepet sebelah dah.. Sabar ye sayang, besok kita gi klinik cuci luka n sambung m.c.

Sambung citer masa balik KL jumpa atok & embah.. 3mgu berkampung kat KL ;p

KL here we come!
Jejak ke Carrefour w.maju dulu baru balik umah ngeeee ;p

Ni la kenangan dok umah atok huhu.. Pipi yg sama ada 2 lebam
Lebam bwh: kena bucu meja blajar maklang dia. Kunon kuat masa tu sebab nk amik kamus dewan yg besar, kamus tak tergolek dia yg tergolek-golek huhu.. Good boy, tak nangis
Lebam atas: paling tragis sebab jatuh dgn walker.. Tersembam gara2 abg aQiL buka sliding door luas2, adik pun jatuh.. Nangis senangis nangisnya huhuhu..

Love this pic
Embah tgh lukih tgn abg aQiL tau.. Adik plak sibuk main tabung nuri hihihi

Sempat gak jumpa kwn2 ngan 'henbag' memasing.
Babies runion!
 Leftty: Kayisha, afiQ, Damia
Diapit oleh bunga2 matahari wuhuuu..
 afiQ & Damia
 Gini la namanya bayi... Sumer ngap masuk mulot!
Hows they learn!

Ehhh kami pi mana nih? Mesti ramai yg boleh teka kan..
Muka afiQ yg blurrr je. Fanas sgt eh dik..
Nape muka adik lagi lebar dr omak eh ni hahaha ;p
Ok nanti sambung citer lagi

Wassalam...

4 comments:

NzA said...

seronoknya balik kg...lama pulak tu....hu.hu.hu...jeles2...

wan nurul hezrina said...

KO NAMPAK LAEN ARR.TOMBAM.TAPI AKU SUKA KO TEMBAM SBB LAGI NAMPAK CUN DR KURUS KERING!

hahah..aku suka afiq n aqil dlm troli nampak behave sekali nooo..kalau merak idakler.

Marya Yusof said...

Kelakar muka adik yg last tu... Muka adik lebar sebab sihat mak! hehehe...

Kesian tgk muka lebam2 tu...tmpt yg sama lak tu...adui...

ShimaSalleh said...

KAK NZA: Lamaaaaaa na hikhik

WAN: Waduhhh! Balik dr KL tambah kilos lagi aku nih hahaha..

KAK MAR: Yeah! sihat! suka mak :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.