NUFFNANG

Wednesday, May 30, 2012

Ayah dah baik...Kenapa buat adik!!!!


Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

Alhamdulillah update ptg2.. Hari hujan kat muo ni. Sojuk sket bleh gak basahkan tanaman daku yg kat dlm pasu tu ;p Ehhh sejak bila dok suka menanam nih? Hahaha Sejak ayah rajin bwk balik cacing dgn tanah-tanih nya sekali.. Tanah bekas cacing tinggal tu kumpul2 buh dlm pasu! jgn tak caya kunyit daku dh naik daun pun tau kejapppp je :) Subur betull! Dah penuh ngan tahi2 cacing mmg la subur kan hahahaha..

Pagi td gi spital buka jaitan ayah tu.. Keadaan ayah pun ok. Dah makan nasi mcm biasa cuma la mulut tu tak leh buka luas2 lagi. Doc suh excersize daa... 2mgu lagi cek up lagi.. Rupanya byk juga jaitan kat gusi ayah tu.. Ayah kata ada la dlm 15 jait... HAAAAA! Aiyayaya... telan ayaq liur je la haku! Adoiiii.. Pehtu ada gak yg jaitan mcm susah sket nk buka, ada yg senang.. "Kenapa jait mcm ini?" Kata doc ;p.. "Sakit tak ayah?" "Yg kat kepala tu tak sakit sbb dh kering. Yg kat gusi tu sakit juga, rasa kebas lagi" Huhuhu.. Tp tak lama pun. Alang2 dah kat muar, singgah le kat perkeso amik borang nak claim socso! "Ha incik boss, borang dh ambilkan sila beri kerjasama ye" Dulu hidung dah patah, senget, ambilkan borang socso Boss pun malas nk kerjasama.. Apa punya boss da.. Boss lama.. Skrg boss baru, siap dtg umah melawat bwk nasi beriani (alamak tokey, itu johari tak bleh kunyah laa..)

Tengah2 baru nak jenguk FB tadi tetiba dgr si kecil nangis, diam, nangis, diam, nangissssss...
Mmg biasa abg aqil ngusik, afiq akan nanges.. Tp la ni nape la nangisnya lama sikit.. 
Jenguk sat ke depan (ruang tamu)...

YA ALLAH! SUBHANALLAH! Kenapa la buat adik macam nih
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V




Habissss dia kepung adik dia ngan kusyen tuh! Patut la adik nangis sebab dia tak leh nak bergerak!
Hai la abg aqil... Nmpk mak amik gambo dia pun nak join kat adik.. Fuhhh! Kemass balik! Tak kemas tak leh ikut mak g jalan lagi... Abg aqil pun kemas la... Satu kusyen je yg dia angkat pun ;p Yg lain omak la komehhh.. Saje nak kasi mak keje lebih.. (1st time nih dia duk sepah main kusyen camnih)


Okies. Terima kasih sudi membaca :)))

4 comments:

Rai said...

hehehe..budak2 memang suka kan main susun susun kusyen ni.. rumah skang jarang dah ada..tapi anak2 saya memang suka betul kalau pegi rumah onyang dia..sbb ada kusyen camtu..

semoga encik johari cepat sembuh :D

NzA said...

Kesiannya en ayah.....moga cpt sembuh...

he.he.he...abg dengki adik ye..xpe...xpe, nnti bila adik dh besar, abg dh xberani nk usik adik lg tau.....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hihi..pandai abgnya sakat adik

wan nurul hezrina said...

pandai dah mengenakan adiknyer2..huhu..sabojerlah mmg banyak mak ot.hehe

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.