NUFFNANG

Saturday, February 18, 2012

Hero2 naik ketapi

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

Naik ketapi?! Kunon je kann.. Hahaha.. Ni kes abg aQiL jeles, so time mak nk dok rehat dia yg chop duduk atas sila mak okey! Kesiankan kat adik yg cuma dok tepi kaki mak je maka omak pun angkat la adik dok plak atas abg aQiL...


Tengok la tu mengekek abg aQiL ketawa bila adik dok atas dia sebab dia geli! hahaha... Adik berat kah? hemm baru 7.4kg sajah! :P Sempat adik usik abg




Kusyuk memasing tgok katun.. Adik pun dh pandai tgok tv dh kemain lagik..
Ini baru 2 org, sok kalo kuar 2 lagi agak2 bleh share moment camni dok?
Hahaha.. rasa2nye buleh kott tp tang tangkap gambo tu kena mintak tulon ayah la hahaha ;p


**Sesiapa ada masalah kulit, ekzema bleh dptkan produk semulajadi tanpa bhn steroid**
Klik disini.. MooGoo


Wassalam...

9 comments:

fieda said...

olo..comelnyer 2 beradik ni..dah besor kan..pandai dorang main berdua..

ShimaSalleh said...

hihi tp adik masih tetap kena buli ngan abg huhu

MaryaYusof said...

Salam Shima,

Pening tak ade anak lelaki 2 org... akak yg sorang ni pun mcm kapal nak belayar dah...tu tak termasuk bapaknye lagi...hehehe...apa2 pun sihat utk tumbesaran dorangkan :)

Ko sorang je yg perasan buku law tu... penting tu... buku hubby akak... hehehe....kitorang share..

ShimaSalleh said...

W'SALAM KAK MAR

HIHIHI NMPK BUKU LAW TU SBB KAN PKI MASA DIP DULU HIHI.. TERINGAT TUH..

ADIK LOM BESAR CUMA PANTAU ABG LA. KALO DUA2 HERO NI DH SAMA NAIK KAPAL KARAM TERUS EKEKEKE ;P

chepah ila hussein said...

ni baru dua chemot...kalau 3 dan 4 dan seterusnya...???

hohohoho....

eB ezrin said...

ha ha ha, musti happening kan? eB ader srg boy pn dok jadik tarzan. ha ha ha ;p

ShimaSalleh said...

CHEPAH : HO HO HO
ADTOIII.. 3,4 DAN SETERUSNYE... AKU CHOP 4 ;P

ShimaSalleh said...

EB: HAHPENIN! KIKIKIK

wan nurul hezrina said...

aku gak takdok boy..huhu nanges

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.