NUFFNANG

Thursday, February 23, 2012

Afiq ada geng sambungan....

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

Yaaa ini dia sambungan entri short pagi tadi.
Ini la geng afiQ...Abid :)
Kemain nama pon dekat sama. Haku yg terbelit lidah nk pangge dua2, afiQ! aBid!
ABid ni akak seblah rumah yg jaga, tp dia tiap2 khamis gi amanh ikthtiar meeting. So hr ni br 1st time dia tumpang sbb member akak tu tak dpt dtg :D
Daku tak kesah sbb kejap je lebih kurang 2jam. aBid ni pun ada kwn dia senyap je. Mat senyum aBid nih sbb sentiasa senyum bila diagah walaupon mata dh kuyu nk tido =P hihihi
aBid ni awal 3bln dr afiQ tau..
Jom tgok aksi mereka

Warna-warni!
kan daku ckp cam taska :)

afiQ dah pandai merangkak tau uolls :D @ 6m2wks!!
impress lagi Mak!

Dah nama boboiboy kann... Berebut bola la mereka!
Tp afiq yg dpt dulu. Kelakor betui time nih
:)

Dua2 pandang Mak n tgok kamera..
Sbb nye dua2 nk dok pangku Mak nih!
Aiyoooo

Hahahaha saper yg berjaya?! Hahaha
Geli hati den mmg sama dua2 nih
Tp aBid mintak berdiri. So afiQ dok celah pangku :D
Mak kena adil kan...

Hai nama saya aBid :)
9bln > suda

afiQ Mak dirikan kat walker aBid hehehe..
Abg aQiL pon nk menempel gak :)

Hah! Masuk babycoat lak hikhik.. AfiQ masuk dlm ni time nk sapu rumah je :p
Mmg xguna pon babycoat nih. Almaklumlah ank2 kena tido celah tiak mak hingga umur 3thn kannn...
aBid dh pandai duduk tp kita la yg gayakan. Sebab belom pandai buat sendiri. Merangkak pon belum lagi.
Biasala semua bayi tak sama.. aQiL dulu pon lambat jgk nk merangkak.

Amacam? Colourful sungguh! hihihi...
Yang paling tak tahan bila daku baring, dua2 ni berlumba saper sampai dulu tau. Dua2 suka panjat bdn. Sorang kat perut, sorang kat peha hahaha. Tu belum abg aQiL join sekaki ;p..
Lps aBid dh balik baru la afiQ nk tido
:)



Wassalam

1 comment:

fieda said...

oooo..afiq ada geng..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.