NUFFNANG

Monday, February 6, 2012

Game Tag Versi 2012~

Assallamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh


ShimaSalleh / Lahir diKL, asalusul keluarga dr Johor / 8org beradik sama rata / Sudah berkahwin & dikurnia 2org anak lelaki / Sgt tidak suka tgok umah sendiri sepah2 ;p Adoii sakit mata / Impian nk buat rumah sendiri di kg & menyusukan ank ke2 selama 2thn insyaallah /

Hokeyyy mak kena tag suda! Aiyooo lama dah tak join sesi tag-mengetag nih hokey
Maka silalah baca syarat2 dibawah yerp! Daku telah ditag oleh kak Mar

Yang kena tag, you have to answer all this questions :)))

1. Nama penuh please...?
2. Tarikh lahir?
3. Cita-cita semasa kecil?
4. Favorite hero semasa kecil?
5. Minuman kegemaran?
6. Rancangan TV kegemaran?
7. Nama orang yang paling unik pernah jumpa?
8. Pendapat tentang orang Negeri Sembilan? Jujur tau :)
9. First impression tentang blog Marya Yusof? Kritikan membina dialu-alukan :))
10. First thing yang dibuat sebelum tidur malam?
11. Kalau jadi PM (Perdana Menteri) apa perkara pertama yang nak buat pada negara Malaysia?

Hok ni la soklan cepumas drpd kak Mar huhuuu.. Jom tgok haper jwpn daku ;pv

1. Nama ponuh daku~ Syafizatul Shima. Anak pada encik Salleh. Hikhik. Biase teman2 sek ren, men, ipt, hatta jiran tetangga memanggil daku Shima.. Ado tambahan namo kek ipt pangge chemot (bukan comot hah!). Sedaramara sepupupapat pangge daku Alun hikhikhik... ;p (HEPPP NAMA PENUH LAH!!! :p) ***jgn mare ye cik kak Mar

2. Daku telah selamat dibornkan oleh omak daku secara normal di HBKL (skrg HKL) pado 30hb satu, sembilan belas lapan poloh tige ;p Bersama abg daku! Hah tak lamo jo laie umur meningkat!!

3. Maso kecik2 mesti kamu2 nyer cita2 sama je ngan daku kan kan kan!! Biasa jwpn paling koman ialah nk jadi cikgu la, cikgu! Hahahaha... Polis ke..

4. Fav. hero masa kocik? Ado ko? Daku dok kg main pasir, tanah, parit xjumpa lak hero ;p Muahahaha... Time tu yg glamer superboy la kot, ala.. katun jopun tu! daku tak hingat pekebende eh name nyerrrr

5. Minuman? Skrg minum air suam, mineral, air putih, jarang, masak dan sewaktu dgn nyer adalah kegemaran daku! Air sojuk n ais kengkdg je tu pon minum bila pi kenduri kawen umah org.. Itu pon daku bwk bekal ayor sendiri dlm botol ;p

6. Rancangan tv? Semua layan tp hok drama seberang sana, sinun dan sinin den tak layan. Mabuk laut nanti hahahaha... Psl citer xmasuk akal, terlalu pjg, yg pompuan terlalu seksi laki pon sama...

7. Namo paling unik? sapo yo?... Dlm hati nk kato namo daku bleh dok? ;P abehhh kena babab ngan kak Mar kang! Nama org takdok la kak Mar. Den bagi nama unik sebuah syarikat bleh tak? Nama syarikat tuh ialah Syarikat Berani Gagal! Aiyoooo serius tak tipu punye mmg ada!

8. Pendapat daku ttg org nogori sombilan... errr kena masuk suku je xleh ponuh errr camno nk dpt ank nti wjgffn;ceufr2ry04u (Grrr 18sx) hahahahaha... Semua okey je walau ceruk mana kita berada!

9. Best! sesambil blajor bahase org peru kikikik...

10. Sblm daku tido, Sila tidokan anak dulu ;p..

11. Apa nk buat bila jadi PM? Pastinye semua undang2 adalah mengikut syariat islam yg sebenar!!! Bila syariat dh kukuh, barulah tarikat, makrifat dan hakikat!!! Amacam.. Boleh?

Hokeyyy kak Mar, saya udah jwb. Err harap diterima ek kikikik
Soklan cepu mas dr daku plak? Boleh?

Yg kena tag tu sila jawab soklan best dr daku yerp!
1. Nama penuh & nama manja anda
2. Umur target anda mendirikan rumah tangga.. Adakah sama dgn yg sebenar?
3. Masakan yg anda masak yg paling disukai keluarga?
4. Aktiviti lasak yg ingin anda cuba?
5. Jenama handphone pertama anda?
6. Kelab sukan yg anda sertai di sekolah menengah?
7. Nama yg paling unik anda pernah dengar
8. Keluarga anda berasal dari negeri mana?
9. Benda pertama yg anda buat slps bangun tido?
10. Minuman kegemaran?
11. Doa yg selalu dibaca utk anak2...

Anda yg kenaaaa....
11.Yaya Azura


Wassalam...

9 comments:

fieda said...

heheheh..daku kena tag...aritu byk giler kena settlekan tag ni...letih mak jemah kooo..nanti ada masa kita settlekan ye shima..

MaryaYusof said...

Memang terbaik lah shima! Hehehe
Patutlah ramping...minum air masak putih je rupanye...

Ade ke N9 masuk suku...akak masuk penuh je...ops! kekekekek...

Tq dear! :)))

ShimaSalleh said...

okey fieda.No halnyer... take ur time :))
Kak Mar: OOOPSSS! ekekekeke
Memula dulu cik abe ckp camni mmg org tak paham! hahahaha

eB ezrin said...

i kena yer? hik3... k later dude ;p

YAYA AZURA said...

ok...nanti yaya jawab semua soalan tu...thanks tag...

eB ezrin said...

siappppppppppp
http://mamaaerish.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012.html

kakyong said...

owh ini ke tag nya.. Insya Allah, nanti kakyong buat.. thanks tag.. ;)

ShimaSalleh said...

Yaya Azura: Take ur time :)
KakYong: Selamat menjawab ye :)
Eb Ezrin: Wokey nti den singgah

NzA said...

lama xsinggah...shima n anak2 sihat????
akak ditag ye..InsyaAllah kalau brksmptan akak jwb..skrg bz sgt4X...

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.