NUFFNANG

Monday, November 11, 2013

CCM : Bukit Fraser - Tempat - Hari kedua I

Hari Kedua lawatan sebelum kami pulang.

Suasana pagi.. Kabus yang agak tebal! Cantik sangat!
Oh! Jangan tak percaya, anak-anak la mandi paling awal sebab kena sogok mandi kat bath-tub hihihiii... Water heater kan ado! Berendam la mereka dengan gembira.. Macam biasa yang tamo keluar ialah adik Afiq! Bibir dah biru pun dia gedebush lagi uhuuuu... Suka betul dengan air.

Cantik kan.
Subhanallah!

Gambar kenangan..
Nampak kan kabus tebal tu..
Afiq & 'acu'


cucu perempuan one & only buat masa ini hihihiii
Tunggu next year!

Bergambar di bawah apartment @ tempat parking..


Kami bersiap pack pakaian masing-masing sebab kami akan ke The Paddock dan terus check-out. Bawa beg siap2 la tak perlu drive naik apartment semula. Sarapan pagi dengan telur setengah masak, Nasi lemak, mee goreng dan lain2 stok makanan yang kami bawa ^_^. 
Okey let's jom!
Kita ke The Paddock.. memenuhi tuntutan semalam yang tak kesampaian...


Sekeluarga
Pic taken by : sepupu
Adik Afiq bikin semua org tumpu ke dia!
Tak sertai : 2 keluarga ; kemboku dan adikku

Pemandangan disini pun cantik! Hijauuuuu aje

Bakal kehilangan status bujang...
Peace!
Abg aqil mmg larr style tak tengok kamera.

Excited nampak kuda!

 Jom jadi cowgirl
Kaklong & Sarah, 1st rider
Merasmikan majlis ihikk

Jom naik dik! mok nebesss tau
Hiyakkk!

Jom jalan..
Disamping tu, penjaga kuda bagi arahan apa yang kita perlu buat. Macam mana nak duduk dengan betul, pegang dimana dan macam2 lagi. Kalau tak tahu boleh tanya dia :) errr bayar pun kat dia juga. Naik dewasa+kanak2 = RM8. Dewasa=RM5, Kanak2=RM4 tak silap daku... :)


Huyeahhh! senyum nih tapi takut gak.. gerun pulak bila dah duduk atas kuda ni.
Duduk pulak tersenget sikit, nak adjust takut kuda tu terkojut ke, tak selesa ke terus lari uhuhuhuhuuu.. Sabar je lah. Afiq ni, dari naik sampai la ke garisan penamat mulutnya tak henti-henti bercakap hahaha... siap babai orang sekeliling. Kucing pun dia babai ^_^. Dah sudah, dia mau naik lagi! tapi mok tak sanggup! hahahahahaa.... gerun!

Kakak Sarah memang berani.. Kuda ni ok sikit. Kuda hitam yang mok naik tu agak pendengus sikit hahahaha... Siap jelir lidah kat kami lagi.. ;p

Tak sangka rupanya Aqil nak juga merasa naik kuda... Sebab memula dia macam takut2.. So naik dengan pak usu. Acu kata Aqil diam aje tak bersuara. Duduk pun tak gerak-gerak, statik aje hihihiii..
( ehhh aci gambo mok ngan afiq banyak ;p )

Okey dah sudah, walaupun yang lelain agak kecut sikit nak naik kuda tu kan... Kira ku ni berani jugak la hahahaha...
Moh la kita ke tempat lain pula.


Stesen berikutnya : Kolam ikan

Haaaa tu dia aksi melontar dari pak anjang ihikkk...
Ikan keli di sini, kepalanya lebih besar dari tapak tangan shima! Dok menganga aje nak mintak makan.. Makanan ikan RM1 siap bungkus..Bila makanan ikan dah habis kat tangan bebudak ni ngamuk tamo balik pulak.. Tak puas lagi tengok ikan.. Dah.. dah.. nak gi tempat lain pulok. Jangan lupa cuci tangan yerkk. 
Gambar kat kolam ikan tak banyak sebab kami seronok tengok ikan makan :)

Bersambung...








4 comments:

Rai Ourkizuna said...

Wahh..cameron highland da tak sejuk.. Lepas ni pakat pegi fraser hill la pulak kan..

Ain Noraini said...

seronok ye pergi ramai2 mcm tuu...
tak pernah sampai lagi kat situ...

eB said...

tringat kngn ms bercuti dolo. lioke3....
ari tuh u yang kal eB ker? mama eB ada bagitau tapi x tau sp yang kal...

IntaNBerliaN said...

seronok adik naik kuda yer...

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.