NUFFNANG

Friday, November 1, 2013

CCM : Bukit Fraser - Perjalanan

Peace Yo! Happy Kiddos
On the way to FRASER'S HILL, Pahang

CCM @ Cuti-Cuti Malaysia
Tarikh Lawatan : 26 Okt 2013
3 buah kereta , 10 dewasa , 3 kanak-kanak

Dari rumah Emak Abah, kami bertolak lebih kurang jam 10pagi.. Perjalanan mengambil masa 2-2jam setengah. Target sampai atas tengah hari dah boleh terus lunch dan solat sebelum check-in apartment :)

Tips : Sediakan beg plastik dan letak surat khabar didalam untuk emerjensi dikala rasa nak muntah... Jalan nak ke Fraser's Hill memang memeningkan. Bengkang-bengkok. Bak kata abg ipar ku, tangan driver tak duduk diam.. Tengah naik bukit, lebih baik buka tingkap daripada ekon :) Dan pandai2 kawal gerakan badan sewaktu membelok... Serius, yg tak biasa memang akan pening dan muntah.. Kami dah makan ubat tahan muntah dulu dari rumah hahahahahaa aci tak? :) Jangan biar perut kosong ye..

1st pit-stop selepas melalui jalan yang macam ulor kena palu.
Abg Aqil yang muntah.. Bila stop kat sini , abg Aqil relax je main lari2.. Yang lain, makan kudap-kudap dulu sebab dah terasa lapar.. Selepas pit ini, jalan makin bengkok... Bersedialah!

Lepas muntah dalam perjalanan.. (dlm plestik)
Nasib baik abg aqil tahu cakap yang dia nak muntah.. Kalau tidak habis juga kereta moklong bau mashammm ^_^

Adik okey. Sampai sini baru dia celik mata... Tidozzz.

Mok memang kena bersedia la kan... Dan...
Abg Aqil muntah lagi... 3x.. Yang lain2 semua ok. Cuma Emak ku aje yang alami cirit-birit dan perut tak selesa, mungkin angin... Mungkin perut Emak tak boleh terima ubat tahan muntah... Mujur ada klinik di puncak, dan Emak beransur sihat. Alhamdulillah.

Akhirnya sampai juga kami di food court.. Tangkap gambo dulu la hihiii..

Okey dah sampai.. Kita nak gi mamam dulu. Masing-masing dah kelaparan..
Di sini dah rasa sejuknya.. Tu belum gi toilet lagi... Lagi brrrrrrrrrr sejukkkkkkk!

Banglo..
Dihadapan masjid.

Dikawasan masjid
Anak2 main kereta sambil dipantau..
Kena solat bergilir2 :)

Emak dan adik bongsu daku
..dan Sarah..
Berehat selepas makan

Ehhh sapo pulak nih ehehehehe...
nak enterprem jugak.. jgn mara aaa...

BIL dan kaklong ku
Adik Afiq tengah bizi main ngan atok


FLX team ecewahhhh
Bukan, tapi S&J Club hahahahaha
Banyak pemandangan yang cantik. Nampak hijau aje... Memang release sangat!

Cerita bersambung.....

*Maaf gambar tak banyak sebab adik2 aje yg banyak snap.. Kamera ku bikin hal pulak itu hari wuwuwuwu*

No comments:

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.