NUFFNANG

Monday, November 18, 2013

CCM : Bukit Fraser - Mercu Tanda

ChAaakkKK! hihi Ni namanya gambo syok sendiri =p


Bergambar di FH Clock Tower..
Berada di bulatan tengah-tengah jalan raya.. Kena berhati-hati sikit..
Aksi abg Aqil dan kakak Sarah. Afiq tamo join. Nak berkepit dengan mok je..

Kemain Sarah. Suruh Aqil tiru kakak dia pun tamo. Senyum-senyum aje dia.. 

Tadaaa... Kejap nampak selim, kejap nampak demok mok ni kan...
Mok memang suka pakai seluar besar ni. Yang ni seluar cotton slack. Kembo ku punya, dia dah tak muat katanya.. terus la ku pakai sebab muat... hahahaha... jangan membazir pakaian gitu kan.. Mentang2 EmakAbah nak pindah rumah ku hangkut segala benda yang mereka tamo hahahaha... aci tak ^_^


Uikkk tiger dengan org utan.. Lagi sekali, abg Aqil dan kakak Sarah je yang bergambo. Afiq takut! 
" Aqil tak takut? "
" Tak la. Aqil tak takut. Tu patung jer "
hihihihiiii...

Yang girls semua takde dalam gambar.. ehhh perasan girls ekk 
Kami duduk bawah teduhan pokok..
Belakang tu adalah taman bunga. Tak boleh petik ye. Nanti kena denda berapa RM tah kalau petik sekuntum.. Dalam RIBU jugak la uhuhhhuhuhuu... Tangan anak-anak kena jaga :)

Bunga yang sempat di snap.
Waktu ni masing2 dah nak kehabisan 'bateri' di badan..
Kami terus ke kereta untuk turun ke Kuala Lumpur, makan di Kuala Kubu Bharu dan terus balik ke rumah dengan selamatnya.. Alhamdulillah percutian yang seronok buat diriku yang bukan selalu dapat bercuti macam ni ^__^. Hari Selasa baru ku pulang ke pangkuan suami, ecehhhh... Rindu! Siapa tak rindu buah hati oii hihihiii.. Habis sudah cerita di FH ni... Terima kasih kerana membaca :)

Disamping nak ucap tahniah buat kesemua pelajar yang mengambil UPSR 2013 dan juga kakak Sarah Madihah yang dapat jadi pelajar perempuan terbaik pra-sekolah ^_^.


6 comments:

syawalsimpsons said...

bila la nak sampai sini ni

eB said...

eh biar betul? x leh petik yer? rituh kami petik siap letak kat telinga lagi. hu3... nasib la x kena ... ;p

Shima Salleh said...

haa BIL shima yg bgtau xleh petik. Tp rasanya shima perasan ada signboard kat situ yg bgtau xleh petik huhuhuhu

Shima Salleh said...

Sue : insyaallah ada rezeki bleh je sampai sini xjauh sgt mcm CH :)

eB said...

aah ada signboard tapi kami dh petik dulu... hik3 ;p

IntaNBerliaN said...

hihii pandai aqil.. patung je kan.. kalau betoi2, acik ina pun takut.. hihii

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.