NUFFNANG

Friday, November 8, 2013

CCM : Bukit Fraser - Tempat - hari Pertama


Okey, lepas semua dah celik mata.. petang2 moh la melawat kawasan.. Memula kami menuju ke sini.
The Paddock.. Boleh naik kuda dan siapa yang nak cuba memanah pun ada tempat disediakan :)
Lepas je ambil gambar ni, hujan renyai-renyai pula dan makin lebat. Maka, kami batalkan aje hasrat nak naik kuda. Cepat2 masuk kereta dan cari kawasan strategik. Kesian anak2 kena hujan kan... Dah la sejukkkkkk! Besok la baru singgah lagi..

Kami turun bawah ke tempat kami lunch.. Disitu ada playground yang besar. Mini golf, skuter, dan ada juga kasut roda untuk disewa. Memang lapang kawasan ni. Sesuai untuk anak-anak.. Disini tak hujan. Anak-anak, lets jom! main ler sampai puas :)

Dah macam retis 3 cucu S&J nih.. hihihihi
Semua snap pic mereka.  Lanskap pun cantik..

Panaskan badan... Memang tak berpeluh la dok sini.. rasa sejuk ajer...

Muka baru celik mata terus berjalan hihihi..

Sambil memantau sambil makan jejemput dan pisang goreng panas hihihihiii. Gambo jgn lupa snap :)
Tudung hitam tu sepupu ku.

Kitorang aje dah nampak ramai hihihiiii


Atok memang rajin layan adik..

Lepas puas main, hujan pun turun. Kami berehat, minum2 air panas dan shopping souvenir untuk dibawa pulang.. Daku la rambang mata wehhhh! cantik2 semuanya. Ada pulak baju t-shirt budak2 haaaa beli-beli hahahahaa... mentang2 la en.Abe kirim duit kan... Beli buat kenangan. Apa2 hal lepas 'melabur', report kat en.Ayah berapa bilnya hihihi... Baik kan isteri dia ni kikikikk... Dah terbiasa buat gitu :)

Bergambo di kedai makan. Ni tangkap gambo syok sendiri namanya hihihi.
Peace!

Ehhh sempat lagi tu.
Pewitttttt ^_^


Balik Apartment, bersihkan diri, rehat2 dan lain-lain. Ingatkan tamo mandi, tapi rasa tak selesa pulakkan. Heater kan ado! hahahaaa... mandi, buka heater sampai 20! Last level! Berasap2 dalam bilik air hihihiii.. Keluar je pintu toilet, menggigil la jugok! Brrrrrrrrrrrrr!

Dari Maghrib nak ke tengah malam sejuknya Ya Rabbi!!!!! Dinding apartment pun sejuk! memang tak boleh tido bersandar di dinding jawabnya.


Dari phone abg ipar... Malam tu 19 darjah...

Tapi menjelang subuh, shima dah boleh buka selimut separuh badan.. Dah tak sejuk sangat. Terus bangun buat air kopi o panas hemmmmmmm dan aromanya membangkitkan semua orang.. kehkehkeh...
Pagi tu jenguk ke tingkap, berembun cermin tingkap. Macam kami dok dalam peti ais..

Okeyyy sambung lagi tau ^___^

1 comment:

eB said...

best kan dok sn? he3... i lioke :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.