NUFFNANG

Sunday, September 29, 2013

Pagi Ahad...

Buat pertama kali sejak Ayah bertukar kerja baru, Ayah bercuti pada hari Ahad! Yeay!
Ahad sepatutnya hari cuti tapi en.Ayah terlebih rajin.. Hari ni bawa anak2 berjalan-jalan. Awal pagi dah bangun dan mandi. Pukul 7a.m terus ke kedai makan.. Lama tak pekena mee rebus di warung KakMah. En.Ayah makan lontong+telur rebus+rendang daging, 2 mangkuk mee rebus, air milo, kopi dan teh tarik semuanya berjumlah RM12... Mahal ke murah? Ni kes bayor aje, tp harga semangkuk tu tak tahu berapa hihiiii :)

Dah mamam Ayah bawa anak2 ke playground.. punya jauh gi terjah playground nun di Bukit Gambir,Ledang hihihiiii... Agak2 rumah Kak Nza area sini ekkk? Entah bila kita nak ketemu ye kak Nza :) Ayah saje bawak pusing2 cuci mata sebab kesian kat anak2 terperuk dalam rumah je kan.. Kat taman rumah ku ni dah takde rupa taman kanak2 dah... huhuuu


3 bujengs!
Kami siap bawa kain lap sebab malam tadi hujan. Matahari masih dok dalam awan. Basah la semua permainannya tu...

Abang pun nak jugak..

Afiq siap berdiri ala2 bawak basikal kayuh laju2 hahahahaaa
Ketawa kami suami isteri :)

Lepas tu tujuan nak cari kedai bekam untuk rawat en.Ayah.. Tapi kesemua kedai bekam tak buka lagi.. Kami pergi sampai ke Giant, tjg Agas pun tak buka lagi. Waktu tu dah pukul 10>pagi.. Adakah kami terlalu awal? Atau sebab hari ini hari Ahad? Mereka cuti? Hemmmm Ayah cuma try kerusi urut RM1.. Tak best! katanya hihiiii... Sesambil tu sempat cuci kereta dan beli selipar baru afiq.. Asyik beli selipar aje adik ni hahahahaa... yg hitam dah tertinggal kat rumah atok tehnya di Serkam *_*
Lepas tu nak melawat kwn yg baru dapat baby. Tapi tak kesampaian sebab ku lupa adikku nak datang singgah rumah.. Maka cecepat la balik, masak hihihiii :)

4 comments:

NzA said...

Huwaaaaaa...dh dkt sgt tu...bila la nk jumpa.

NzA said...

Huwaaaaaa...dh dkt sgt tu...bila la nk jumpa.

IntaNBerliaN said...

ank2 mmg sukalah bila ayah bwk g jejalan.. :)

fieda said...

salam shima..lamanya kfieda tak jenguk sini..maklum lah mood berblog dh ke laut aritu..ni baru je nk start balik..seronok anak2 ye..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.