NUFFNANG

Monday, April 15, 2013

Perjalanan ke Bandar..

Awal cuti sekolah, Ahad ku bergerak menuju ke Kuala Lumpur.. Biasa balik kampung, tapi la ni luar biasa, ku balik bandar ekekekekee.. ^_^
Adikku yang ambil ku dirumah, singgah juga ke Kesang Tua, Jasin rumah pakcik ku, rumah sepupu dan ke Ayer Keroh rumah sepupu untuk menghantar kad walimatulurus.. Sempat juga ekk jumpa sepupu Shahriah yg tengah masak sup kambing tuh! Masuk highway jerr anak2 bantai tido sampai KL hahahaha... Gasak lerr

Cakkk! 

 
Buah tangan untuk keluarga terchenta! Tiada wang ringgit. Hanya keringat memancing udang galah disungai diberikan.. Penuh satu beg beras 10kg Alhamdulillah ada rezeki keluarga. Mok makan yg kecik2/halus2 je masak lemak cili hapi! Yang besar2 ni khas untuk org KL :)
Harga terkini : 1kg = RM45 ^_^

Misi men'ciyomm' dak kecik ni puas2 tercapai hahahahaha..
Selak kena cium sampai dia nanges! "arghhhhhh!" 
3bln lebih berat dia 7.3kg
Mokde dapat la mandikan dia, cibuk biyak dia, pakaikan baju dia..
Abg afiq pulak yg cemburu.. Mok pegang baby je dia nanges sedu-sedan (embah la pujuk)
Nanges2 pun, afiq suka sangat cium baby aQmar nih hihihi. Dia tak kaco pun tp suka cium ^_^

Candid hahahaha... kejap2 cium kejap2 cium hahahaha
Abg aQil vs baby aqmar? next... (alasang! hahaha)

Sebelum ke KL sempat order kuih dari Aina. Sangat teringin. Nak pos jauh. Kebetulan Aina ada buat promo sales. Harga pun murah. Ku order Durian crepe (1st time nak rasa ni), Cream puff (cun oo puff nya), dan Aina kasi free mini Pavlova! (sangat sedap!)
Yang duk area Selangor, KL boleh order. Ada khidmat penghantaran ke rumah atau ambil di stesen yg dinyatakan. Hari tu adik ku yang ambilkan, Aina tunggu di Zoo Negara :) Dekat je ngan ghumah den ;p
Macam2 Aina jual. Boleh jenguk FB Aina ye

Gambar pun dari Ainanya Album

Kami selamat sampai di KL lebih kurang pukul 6>pm.. Pehtu merangka perjalanan merayap sakan hihihiii
Kemain lagi kannnn..

2 comments:

syawalsimpsons said...

besornyer udang tu...best la

syawalsimpsons said...

besornyer udang tu...best la

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.