NUFFNANG

Thursday, April 11, 2013

Tanggal 6 APRIL - Walimatulurus

Dengan izin ALLAH s.w.t.. Adik perempuanku selamat bergelar isteri kepada seseorang.. Wah! ayat macam seseorang yang penting je. Selama 2minggu berkampung di Kuala Lumpur, bermula awal cuti sekolah hingga malam 6april baru kami pulang ke asal.. Muar la mana lagi hihihi.. Tinggal rumah, tinggal en.Ayah... T_T

Sempat merasa kek buatan Aina rakan FB, sempat bawa abang Aqil naik LRT menuju ke Masjid Jamek, Berjumpa rakan2 sekolah, Hajat nak ke Zoo Negara tertangguh kerana anak2 demam. La ni cerita entry yang lain lah (maklomlah 2minggu punya cerita daa...)

Majlis perkahwinan Adikku..Dina & Nazri

Citer Banyak takde, gambo je banyak.. jangan berpinau biji mata udah ye kehkehkeh...
Macam pantun la pulak ^_^

 Selepas Akad Nikah...
Ku je yang ketinggalan di rumah, jaga Mama :))

 Handmade handbouquet...


 Bersanding...
Cukup korum! ^_^

 Pelamin
yang cantik..

Baju tu kalau ada pink sikit baru cantik.. 
Tapi dah ada orang lain yang booking dulu da...

 
Masuk dewan

Pelamin cantik lagi...

 Mereka pun cantik jugak la... ^_^

 awat tutup mata...

kipas jangan tak kipas..

 
putong kek..
 Pakej catering.. kurengg sket wok!

 grey + pink

 bunga..? sangkar..?

Haaa... saper tak kenal dia..
TQSM wan, sampai jugak!
Mummy Nurul lahh :))

Another best buddy!
left: My sis, Yang Malina, me!

 
enterprem dalam kereta.. :p


Semoga perkahwinan kamu penuh kebahagiaan.. jangan terlalu cepat melatah bila hidup sebagai suami isteri apatah lagi bila dah ada anak.. Terlalu banyak lagi cabaran dan pengalaman hidup yang akan mengajar kamu. Maka bersabarlah ubatnya.. Berdoa, berusaha, bertawakal... Allah sentiasa menguji hambaNYA kerana DIA amat sayangkan hamba-hambaNYA.. Kalau berlaku sesuatu, jangan pernah cepat salahkan sesiapa.. renung balik pada diri kita... Ya! mungkin ALLAH menguji kerana kita pernah melakukan kesalahan pada masa2 yang lepas :))) Ambil apa sahaja untuk panduan hidup kamu berdua.. 
Selamat pengantin baru adikku Dina & Nazri
Ipar bertambah, biras, besan, Meriahlah raya tahun ni.. :)))


Cerita sampingan next entry haaaaaaah!
Wedding sepupu 5Mei ditunda ke 11Mei..

2 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

BURUK GAMBAU DEN...hehehe aku mmg risau tak dapat datang rituh..si merah suka kueh ada atas meja2 arituh alik makan terjatuh tak dapat kutip.sedih dia.hehe

IntaNBerliaN said...

wah, nurul pun dtg yer :)

btw, tahniah dpt adik ipar baru :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.