NUFFNANG

Friday, April 26, 2013

Kekanak Ribena

Baru perasan entry RUMAH tadi takde TAJUK hahahaha... Ok dah edit!

Lepas settle semua, ayah bawa kami gi Tanjung Emas la mana lagi.. Itu je tempat yang ala2 Taman Tasik Titiwangsa...? Ado ko? hahahaa... Sebab kat situ banyak playground.. Mana la anak2 tak pinau2 biji mata tengok.. Hah! aku nak yang ini, aku nak yang itu, aku nak ini jugak! akakakaka... eceh mcm betul aje.. Tapi mmg banyakkkkkk sangat PGnya. Pukul 10> kami dah tercongok kat T.E tuh.. Memang takde orang.. Sapelah yang nak main gelongsor pepagi terik camtu hihi.. Malam tadi hujan lebat.. Semua gelongsor basah, becak.. En.ayah tolong lap semua bior anak2 bleh main :)))

 AWAS!! GAMBAR OVERDOSE!!

Taken by amatur ; kamera hp cokia



Nampak tak betapa teriknya mentari.. Kami je yang ada! 

 Menikmati pandangan Sungai Muar..





Baik! Mula beraksi! Gentlemen starts your engine... Vroomm vroomm





 Nk tepek jugak ^_^









 Terjatuh.. Tersadung akor pokok yg menjalar keluar tuh! hehehehe...
Ock! Oooo... itu je yg dia ckp. Good boy tak nanes dia.
Tepuk2 tapak tangan buang tanah.. kotor


mendaki lagi








>> us <<


Okehh mentari dah makin meninggi, Dah pukul 11>. 1jam berhyperaktif. Abg aqil pun dah lencun dengan peluh. Kami pon dah lapar. Moh la makan asam podeh, sambal udang dan sayur-sayuran.. Balik rumah terus lepak je anak2 ni sampai ke petang..

*** Ikutkan hati semua gambo ku nak tepek, yg ni pun agak dah banyak kan.. melampau tak hahahaha***


3 comments:

PinKy MoMMa said...

gbr dgn ank2 mst takkan skeping 2, mesti byk kan..pastu cucinyer tidak hahaha

adianiez AIDA said...

gambo gembira wajib byk!!!
bebesok tgk balik, gelak sendiri...

IntaNBerliaN said...

ank2 kalau g tmn prmainan camgini mmg dorang suka kan

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.